Zjednodušená punčová torta

Niekedy sú klasické recepty dosť časovo náročné a to hneď odrarí o ich prípravy. Tak aj punčová torta, ktorá sa tradične pripravuje z 3 ciest, ktoré sa pečú postupne a to naozaj ide do času. Preto som sa rozhodla sa nenechať odradiť a radšej spraviť zjednodušenú verziu len z 1 vysokého cesta a všetci sme si pochutili.

Jump to Recipe

Recept

Zjednodušená punčová torta

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 6ks vajíčka

  • 1 šálka pr. Cukru

  • 1 šálka hl. Múky

  • 1čl balenia prášku do pečiva

  • Malinový džem

  • Sirup
  • 200ml vody

  • 1 rumovú esenciu

  • 5pl kr cukru

  • 1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu

  • Poleva
  • 150g pr. cukru

  • šťava z 1/2 citróna

  • 1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu

  • 1 rumovú esenciu

Postup

  • Najskôr si pripravíme cesto. Na to vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu (šľaháme aspoň 8 minút do tuha).
    Potom pridáme suché položky ktoré preosejeme cez sitko– prášok do pečiva, múku a vypracujeme hladké cesto.
    Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhriatej rúre ca. 40 minút do zlatista. Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 3 diely.
  • Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
  • Spodný plát cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho druhé cesto. Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche druhého plátu cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
    Na záver položíme aj tretí plát cesta. Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok.
  • Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s malinovým sirupom a rumovou esenciou (prípadne červeným potravinovým farbivom ak treba). Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť

Zjednodušená punčová torta

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*