HomePecieme Mascarpone rezy s nutellou

Mascarpone rezy s nutellou

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Tento zákusok je úplná lahôdka, i keď nie práve málo kalorická ale pre mňa osobne ten najchutnješí spôsob využitia mascarpone. Zákusok sa doslova rozplýva na jazyku a keď sa nechá dostatočne vychladnúť, tak sa aj krásne dá krájať. U nás su naň všetci tak nedočkaví, že viac ako pol hodinu v chladničke ešte nikdy nepobudol (čo trošku vidno na reze) J.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  •  150g hl.múky
  • 50g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody/studeného espressa

Na plnku potrebujete:

  • 500g mascarpone
  • 450ml mlieka
  • 2 stužovače šlahačky
  • 3 šlahačky v prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL nutelly

Okrem toho:

  • 200ml šlahačkovej smotany
  • 200g horkej čokolády
  • horké kakao na posypanie

Postup:

  1. Bielka vyšlahať do tuhého snehu a odložiť stranou.Žĺtka vyšlahať s cukrom a vanilkovým cukrom ako aj vodou do krémista. Pridať olej a ďalej šlahať. Potom pridať suché komponenty- múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešať. Na záver zlahka vmiešať bielkový sneh. Cesto vyliať do obdlžníkovej formy na pečenie (ja mám rozmer 33×43) a piec5 v oredhriatej rüre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.). Potom vybrať a nechať vychlandúť. Keď je korpus studený prekrojiť pozdĺžne na polovičku.
  2. Na plnku najskôr vyšlahať mlieko so šlahačkamy v prášku, vanilkovým cukrom a stužovačom šlahačky do pevna. Pridať mascarpone a dobre premiešať.
  3. Okolo korpusu dať cukrárensku obruč. Polovičku zmesy naniesť na spodný korpus a priťažiť ho vrchným korpusom. Potom do zvyšnej plnky pridať 2 PL nutelly a dobre premiešať. Naniesť na vrchnú časť korpusu.
  4. Na záver vyrobiť polevu. Na to zohriať šlahačkovú smotanu (nesmie ale zovrieť), pridať na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešať pokiaľ nevznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky naniesť na vrchnú zmes plnky.
  5. Koláč nechať najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť (potom sa ľahko krája, najlepšie horúcim nožom). Pred servírovaním posypať horkým kakaom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial