12 novembra, 2018
Mascarpone rezy s nutellou

Tento zákusok je úplná lahôdka, i keď nie práve málo kalorická ale pre mňa osobne ten najchutnješí spôsob využitia mascarpone. Zákusok sa doslova rozplýva na jazyku a keď sa nechá dostatočne vychladnúť, tak sa aj krásne dá krájať. U nás su naň všetci tak nedočkaví, že viac ako pol hodinu v chladničke ešte nikdy nepobudol (čo trošku vidno na reze) J.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 150g hl.múky
- 50g kakaa
- 100ml oleja
- 100ml vody/studeného espressa
Na plnku potrebujete:
- 500g mascarpone
- 450ml mlieka
- 2 stužovače šlahačky
- 3 šlahačky v prášku
- 1 vanilkový cukor
- 2PL nutelly
Okrem toho:
- 200ml šlahačkovej smotany
- 200g horkej čokolády
- horké kakao na posypanie
Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
- Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu alebo kávu.
- Na záver zľahka vmiešame bielkový sneh a jemne ho zapracujeme.
- Cesto vylejeme do obdlžníkovej formy na pečenie (ja mám rozmer 33×43) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
- Potom vyberieme a nechať vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na polovičku. Okolo spodnej časti cesta umiestnime cukrárenskú obruč.
- Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so šlahačkamy v prášku, vanilkovým cukrom a stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a dobre premiešame.
- Polovičku plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme vrchné cesto.
- Do zvyšnej plnky pridáme 2 PL nutelly a dobre premiešame. Nanesieme na vrchné cesto.
- Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ nevznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrchnú plnku a rozotrieme.
- Zákusok necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť (potom sa ľahko krája, najlepšie horúcim nožom). Pred servírovaním posypeme ešte polevu horkým kakaom na pečenie.

Please follow and like us:
5 thoughts
Pingback: Studená mascarpone torta – recepis.sk
Dobrý deň,
Akurát som dorobila Váš koláč presne podľa receptu, na obrázku vyzerá veľmi dobre, ale skutočnosť je úplne iná.
Cesto bolo veľmi hutné a poriadne sa nezdvihlo a krém úplna katastrofa( vôbec nie je hladký) nikdy nepoužívam šľahačku v prášku a ani stužovač, no urobila som to presne ako bolo v recepte a úplná katastrofa
Pečiem už niekoľko rokov a nikdy som sa nehanbila za svoj zákusok a asi aby som sa nehanbila myslím, že skončí v koši.
Len škoda, že mal byť na narodeniny
To má veľmi mrzí, toto je absolútny favorit medzi mojími receptami, už ho pieklo desiatky mojích známych a všetci si vychvalovali, vždy podľa tohto receptu. Ja som ho piekla opäť cez vianoce a ako vždy veľký úspech u celej rodiny. Držím palce nech sa budúce pečenie lepšie vydarí a všetko dobré v novom roku!
Tak toto je zamňa najlepší koláč , idem ho robiť už po 6ty krát 😍
To má veľmi teší 🤗, patrí aj medzi mojích obľúbencov 😊, vždy je o ňho bitka.