HomePecieme Mascarpone rezy s nutellou

Mascarpone rezy s nutellou

Comments : 7 Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Tento zákusok je úplná lahôdka, i keď nie práve málo kalorická ale pre mňa osobne ten najchutnješí spôsob využitia mascarpone. Zákusok sa doslova rozplýva na jazyku a keď sa nechá dostatočne vychladnúť, tak sa aj krásne dá krájať. U nás su naň všetci tak nedočkaví, že viac ako pol hodinu v chladničke ešte nikdy nepobudol (čo trošku vidno na reze) J.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 150g hl.múky
  • 50g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody/studeného espressa

Na plnku potrebujete:

  • 500g mascarpone
  • 450ml mlieka
  • 2 stužovače šlahačky
  • 3 šlahačky v prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL nutelly

Okrem toho:

  • 200ml šlahačkovej smotany
  • 200g horkej čokolády
  • horké kakao na posypanie

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme stranou.
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  3. Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu alebo kávu.
  4. Na záver zľahka vmiešame bielkový sneh a jemne ho zapracujeme.
  5. Cesto vylejeme do obdlžníkovej formy na pečenie (ja mám rozmer 33×43) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  6. Potom vyberieme a nechať vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na polovičku. Okolo spodnej časti cesta umiestnime cukrárenskú obruč.
  7. Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so šlahačkamy v prášku, vanilkovým cukrom a stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a dobre premiešame.
  8. Polovičku plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme vrchné cesto.
  9. Do zvyšnej plnky pridáme 2 PL nutelly a dobre premiešame. Nanesieme na vrchné cesto.
  10. Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ nevznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrchnú plnku a rozotrieme.
  11. Zákusok necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť (potom sa ľahko krája, najlepšie horúcim nožom). Pred servírovaním posypeme ešte polevu horkým kakaom na pečenie.
Please follow and like us:

7komentárov

7 thoughts

  • Pingback: Studená mascarpone torta – recepis.sk

  • Anonym
    3 januára, 2021 at 2:45 am

    Dobrý deň,
    Akurát som dorobila Váš koláč presne podľa receptu, na obrázku vyzerá veľmi dobre, ale skutočnosť je úplne iná.
    Cesto bolo veľmi hutné a poriadne sa nezdvihlo a krém úplna katastrofa( vôbec nie je hladký) nikdy nepoužívam šľahačku v prášku a ani stužovač, no urobila som to presne ako bolo v recepte a úplná katastrofa
    Pečiem už niekoľko rokov a nikdy som sa nehanbila za svoj zákusok a asi aby som sa nehanbila myslím, že skončí v koši.
    Len škoda, že mal byť na narodeniny

    • lydia.argilli
      3 januára, 2021 at 9:24 pm

      To má veľmi mrzí, toto je absolútny favorit medzi mojími receptami, už ho pieklo desiatky mojích známych a všetci si vychvalovali, vždy podľa tohto receptu. Ja som ho piekla opäť cez vianoce a ako vždy veľký úspech u celej rodiny. Držím palce nech sa budúce pečenie lepšie vydarí a všetko dobré v novom roku!

  • Jana
    11 februára, 2021 at 3:26 pm

    Tak toto je zamňa najlepší koláč , idem ho robiť už po 6ty krát 😍

    • lydia.argilli
      13 februára, 2021 at 8:05 pm

      To má veľmi teší 🤗, patrí aj medzi mojích obľúbencov 😊, vždy je o ňho bitka.

  • Alojzia
    17 apríla, 2021 at 9:19 pm

    Je to fantastický koláč my sme robili cesto zo dvoch dávok aby bolo na celom plechu treba trošku priliať kávy do cesta lebo je trošku hustejšie

    • lydia.argilli
      18 apríla, 2021 at 1:40 pm

      Veľmi sa teším, že chutilo a ďakujem za tip.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial