HomePecieme Mascarpone rezy s nutellou

Mascarpone rezy s nutellou

Comments : 1 Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Tento zákusok je úplná lahôdka, i keď nie práve málo kalorická ale pre mňa osobne ten najchutnješí spôsob využitia mascarpone. Zákusok sa doslova rozplýva na jazyku a keď sa nechá dostatočne vychladnúť, tak sa aj krásne dá krájať. U nás su naň všetci tak nedočkaví, že viac ako pol hodinu v chladničke ešte nikdy nepobudol (čo trošku vidno na reze) J.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 150g hl.múky
  • 50g kakaa
  • 100ml oleja
  • 100ml vody/studeného espressa

Na plnku potrebujete:

  • 500g mascarpone
  • 450ml mlieka
  • 2 stužovače šlahačky
  • 3 šlahačky v prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL nutelly

Okrem toho:

  • 200ml šlahačkovej smotany
  • 200g horkej čokolády
  • horké kakao na posypanie

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme stranou.
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
  3. Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu alebo kávu.
  4. Na záver zľahka vmiešame bielkový sneh a jemne ho zapracujeme.
  5. Cesto vylejeme do obdlžníkovej formy na pečenie (ja mám rozmer 33×43) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
  6. Potom vyberieme a nechať vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na polovičku. Okolo spodnej časti cesta umiestnime cukrárenskú obruč.
  7. Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so šlahačkamy v prášku, vanilkovým cukrom a stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a dobre premiešame.
  8. Polovičku plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme vrchné cesto.
  9. Do zvyšnej plnky pridáme 2 PL nutelly a dobre premiešame. Nanesieme na vrchné cesto.
  10. Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ nevznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrchnú plnku a rozotrieme.
  11. Zákusok necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť (potom sa ľahko krája, najlepšie horúcim nožom). Pred servírovaním posypeme ešte polevu horkým kakaom na pečenie.
Please follow and like us:

1 COMMENT

One thought on : 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial