Šťavnatá čokoládová torta s ganache

Táto jednoduchá torta je taká moja zjednodušená verzia Sacherovky. Jej základom je čokoládové cesto, čokoládová plnka a jahodový džem. Príprava je nenáročná a výsledok skvelý, najmä ak ste čokoholici (ako moje deti).

Jump to Recipe

Šťavnatá čokoládová torta s ganache

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)

  • 2 šálky hl. múky

  • 1 šálka mlieka

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 1/2 šálky oleja

  • 4PL kakaa

  • Ostatné
  • 200g šľahačkovej smotany

  • 100g čokolády

  • 3PL kakaa

  • Jahodová marmeláda

  • Na ozdobu- jogurette pralinky a dehydratované jahody

Postup

  • Začneme prípravou piškótového cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
    Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom, kávovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortová forma s priemerom 26cm). Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
  • Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do nerezovej misky. V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu. Pridámjte kakao a miešajte, až sa všetko spojí.
  • Po vychladnutí čokoládovú zmes mixérom vyšľaháme na najvyších otáčkach do tuhého krému. Tortu uprostred nakrojíme a do stredu dáme najskôr jahodový džem a potom 1/2 plnky. Na vrch položíme horný plát piškóty a zvyšnú plnku nanesieme na vrch ako aj kraje cesta. Za 1 šálku plnky si odložíme stranou a tú nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na kraje torty.
  • Na záver ozdobíme podľa chuti. Ja som použila jogurette pralinky a dehydratované jahody, ale samozrejme, že môžete použiť aj čerstvé jahody.

Šťavnatá čokoládová torta s ganache

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Šťavnatá čokoládová torta s ganache

Táto jednoduchá torta je taká moja zjednodušená verzia Sacherovky. Jej základom je čokoládové cesto, čokoládová plnka a jahodový džem. Príprava je nenáročná a výsledok skvelý, najmä ak ste čokoholici (ako moje deti).

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.


  • Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.


  • Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*