Táto jednoduchá torta je taká moja zjednodušená verzia Sacherovky. Jej základom je čokoládové cesto, čokoládová plnka a jahodový džem. Príprava je nenáročná a výsledok skvelý, najmä ak ste čokoholici (ako moje deti).
Jump to RecipeŠťavnatá čokoládová torta s ganache
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
2 šálky hl. múky
1 šálka mlieka
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
4PL kakaa
- Ostatné
200g šľahačkovej smotany
100g čokolády
3PL kakaa
Jahodová marmeláda
Na ozdobu- jogurette pralinky a dehydratované jahody
Postup
- Začneme prípravou piškótového cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom, kávovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám. - Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortová forma s priemerom 26cm). Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
- Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do nerezovej misky. V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu. Pridámjte kakao a miešajte, až sa všetko spojí.
- Po vychladnutí čokoládovú zmes mixérom vyšľaháme na najvyších otáčkach do tuhého krému. Tortu uprostred nakrojíme a do stredu dáme najskôr jahodový džem a potom 1/2 plnky. Na vrch položíme horný plát piškóty a zvyšnú plnku nanesieme na vrch ako aj kraje cesta. Za 1 šálku plnky si odložíme stranou a tú nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na kraje torty.
- Na záver ozdobíme podľa chuti. Ja som použila jogurette pralinky a dehydratované jahody, ale samozrejme, že môžete použiť aj čerstvé jahody.
Ďalšie recepty
Šťavnatá čokoládová torta s ganache
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Šťavnatá čokoládová torta s ganache
Táto jednoduchá torta je taká moja zjednodušená verzia Sacherovky. Jej základom je čokoládové cesto, čokoládová plnka a jahodový džem. Príprava je nenáročná a výsledok skvelý, najmä ak ste čokoholici (ako moje deti).
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]