Domáce Hotdog rožky so sézamom

Domáce rožky sú lahôdka, tentoraz špeciálne mäkkučké, perfektné na hotdog.

Domáce Hotdog rožky so sézamom

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Pečivo, Slané
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 420g múky

  • 100ml vody

  • 120ml mlieka

  • 30g masla

  • 1 vajíčko + 1 žĺtko

  • 50g cukru
    1čl soli
    20g čerstvých kvasníc
    sézam

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
    To zakryté necháme hodinu zakryté kysnúť. Cesto rozdelíme na 12-15 rovnako veľkých dielov a vytvarujeme tvar šulca/rohlíka, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pritom dodržiavame odstup, lebo cesto ešte nakysne. Takto pripravené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  • Po oddychovaní pomažeme vrch rozkov roztrepaným žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 200C ca. 30 minút do zlatista

Domáce Hotdog rožky so sézamom

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Domáce Hotdog rožky so sézamom

Domáce rožky sú lahôdka, tentoraz špeciálne mäkkučké, perfektné na hotdog.

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.


  • Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.


  • Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*