Ríbezle patria k mojím obľúbeným druhom ovocia, avšak veľakrát sa používajú pri pečení len na prípravu bublaniny. Podľa mňa je to škoda, skvelo dokážu uspokojiť chúťky aj v iných sladkých dezertoch ako napríklad v tomto obrátenom koláči, ktorý chuť dopĺňa o mak.
Jump to RecipeRecept
Obrátený makový koláč s ríbezlami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 šálky ríbezlí + 3PL cukru (trstinový)
1PL masla na vymastenie formy
3 vajíčka
1/2 šálky oleja
1/2 šálky cukru
1,5 šálky múky
1/2 šálky maku (nemletého)
1/2 balenia prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
1/2 šálky mlieka
Suroviny
- Začneme prípravou ovocia. Ríbezle ošúpeme a potom ich posypeme cukrom. Premiešame.
Na spodok formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom vysypeme ríbezle – musia pokryť spodok formy.
Trúbu si začneme predhrievať na 160C. - Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme ďalej.
Potom pridáme suché položky -múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mak ako aj mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Cesto nalejeme na ovocie. - Dáme piecť pri 160C na ca. 35-40 minút až sa zvrchu vytvorí zlatista vrstva.
Potom necháme koláč kompletne vychladnúť. - Keď je vlažný môžeme odobrať tortový kruh a na piškótu položiť tanier či podložku a koláč otočiť o 180° tak aby nám ovocie ostalo na vrchu. To je vďaka pečeniu krásne karamelizované.
Tento koláč sa doslova rozplýva na jazyku a chutí intenzívne karamelom a sviežou chuťou ovocia.
Ďalšie recepty
Obrátený makový koláč s ríbezlami
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Obrátený makový koláč s ríbezlami
Ríbezle patria k mojím obľúbeným druhom ovocia, avšak veľakrát sa používajú pri pečení len na prípravu bublaniny. Podľa mňa je to škoda, skvelo dokážu uspokojiť chúťky aj v iných sladkých dezertoch ako napríklad v tomto obrátenom koláči, ktorý chuť dopĺňa o mak.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept