Tento chlebík zvládnete zaručene, žiadne komplikované postupy, ani žiaden kvások netreba a výsledkom bude fantastický mäkučký chlebík. Recept mám od mojej známej ku ktorej sme raz prišli na návštevu a hneď sa začala ospravedlňovať, že nič som nestihla napiecť, len tento chlebík. Tak som hneď spozornela, a pýtam sa, a že to si ale stihla chlieb? A ona, že s týmto receptom áno, že je to rýchlovlka,. Tak som musela hneď recept vyskúšať aj ja a je to naozaj skvelá dobrota.
Jump to RecipeNajrýchlejší domáci chlebík z kvasníc
Course: Pečieme, Pečivo4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej (špaldovej) múky
1/2 čerstvých kvasníc
1 Pl kr. cukru
1PL octu (je dôležitý, nebude ho cítiť)
2Pl bieleho jogurtu
1Pl medu/agáve sirupu
2čl soli
450ml vlažnej vody
(4 Pl semiačok)
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
- Múku zmiešame s kváskom, jogurtom, octom, medom a soľou a pridávame po malých množstvách vodu. Kdo chce môže pridať semiačka napríklad sezamové. Vymiesime elastické cesto.
- Formu na pečenie si vymastíme, ja som zvolila obdĺžnikovú hlbokú formu, a do formy som priamo preniesla vymiesené cesto. Povrch treba ešte potrieť olejom, zakryť a nechať ca. 30 minút odpočívať až sa objem cesta zdolnásobí.
- Na záver už len do cesta urobíte malý zárez nožom a môžete ho nechať piecť, najlepšie v predhriatej rúre pri 180C ca. 30 minút do chrumkava. Ja osobne pre ešte chrumkavejšiu kôrku zvyknem horúcu rúru pokvapkať troškou vody, aby keď od nej Vladas cesto, vznikla para, ale nieje to nevyhnutné.
- Po upečení je dôležité nechať najskôr chlieb vychladnúť a až potom ho vybrať z formy.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.