Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob

Je to zaujímavé, že pri tomto pokrme poznám len 2 tábory – tých, čo sa holúbkov nevedia dojesť a takých čo ani za svet nechcú vyskúšať. Ak patríte do toho prvého táboru ako ja, tak budem rada, keď vás môj postup zaujme a výsledok vám zachutí.

Plnené kapustné listy holúbky

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Potrebujete:
    Väčšie listy kapusty(Ca. 2-3ks na osobu)

  • 200g hovädzieho mletého mäsa

  • Petržlenová vňať
    Soľ, čierne korenie, čili

  • 1-2 bagety/rozky

  • 2 cibule

  • 1 konzerva rajčín

  • 200ml hovädzieho vývaru alebo vody

Postup

  • Vačšie kapustové listy opatrne odoberieme z kapusty tak, aby sme ich nepoškodili. Ak majú listy v strede zhrubnutú časť, tak túto vyrežeme. Potom v hrnci zohrejeme osolenú vodu a keď zovrie, vložíme do nej na 2 minúty pripravené listy. Dobre ich vysušíme a necháme vychladnúť.
  • Bagetu pokrájsme na kocky, polejeme vodou, necháme postát 2-3 linúty a potom vodu vyzmykame. Na plnku si dáme do misky mäso, zmäkčené bagety,na drobno pokrájanú 1 cibuľku a vňať. Dochutíme soľou, čiernym korením a čili. Všetko dobre rukami premiesime.
    Potom každý kapustový list položíme na pracovnú dosku, do stredu umiestnime za 1-2Pl plnky a strany listu preklopíme smerom do stredu. List zarolujeme, prípadne koniec listu fixujeme špáratkom, ak sa tento otvára.
  • V hrnci na troche oleja speníme 2.cibuľu pokrájanú na drobno ako sj 1/4 kspustovej hlávky pokrájanej na tenko. Keď zhnedne pridáme holúbky, tskisto opečieme a potom podlejeme vodou/vyvarom a rajčinami.
  • Necháme zovrieť a potom prikryté varíme na miernom ohni 0,5 hodinu pokiaľ sa tepelne upraví mäso v holúbkoch.
    Servírujeme poliaté šťavou z vývaru. U nás je obľúbená príloha čerstvé biele pečivo.

Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*