Je to zaujímavé, že pri tomto pokrme poznám len 2 tábory – tých, čo sa holúbkov nevedia dojesť a takých čo ani za svet nechcú vyskúšať. Ak patríte do toho prvého táboru ako ja, tak budem rada, keď vás môj postup zaujme a výsledok vám zachutí.
Plnené kapustné listy holúbky
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Potrebujete:
Väčšie listy kapusty(Ca. 2-3ks na osobu)200g hovädzieho mletého mäsa
Petržlenová vňať
Soľ, čierne korenie, čili1-2 bagety/rozky
2 cibule
1 konzerva rajčín
200ml hovädzieho vývaru alebo vody
Postup
- Vačšie kapustové listy opatrne odoberieme z kapusty tak, aby sme ich nepoškodili. Ak majú listy v strede zhrubnutú časť, tak túto vyrežeme. Potom v hrnci zohrejeme osolenú vodu a keď zovrie, vložíme do nej na 2 minúty pripravené listy. Dobre ich vysušíme a necháme vychladnúť.
- Bagetu pokrájsme na kocky, polejeme vodou, necháme postát 2-3 linúty a potom vodu vyzmykame. Na plnku si dáme do misky mäso, zmäkčené bagety,na drobno pokrájanú 1 cibuľku a vňať. Dochutíme soľou, čiernym korením a čili. Všetko dobre rukami premiesime.
Potom každý kapustový list položíme na pracovnú dosku, do stredu umiestnime za 1-2Pl plnky a strany listu preklopíme smerom do stredu. List zarolujeme, prípadne koniec listu fixujeme špáratkom, ak sa tento otvára. - V hrnci na troche oleja speníme 2.cibuľu pokrájanú na drobno ako sj 1/4 kspustovej hlávky pokrájanej na tenko. Keď zhnedne pridáme holúbky, tskisto opečieme a potom podlejeme vodou/vyvarom a rajčinami.
- Necháme zovrieť a potom prikryté varíme na miernom ohni 0,5 hodinu pokiaľ sa tepelne upraví mäso v holúbkoch.
Servírujeme poliaté šťavou z vývaru. U nás je obľúbená príloha čerstvé biele pečivo.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.