Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob

Je to zaujímavé, že pri tomto pokrme poznám len 2 tábory – tých, čo sa holúbkov nevedia dojesť a takých čo ani za svet nechcú vyskúšať. Ak patríte do toho prvého táboru ako ja, tak budem rada, keď vás môj postup zaujme a výsledok vám zachutí.

Plnené kapustné listy holúbky

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Potrebujete:
    Väčšie listy kapusty(Ca. 2-3ks na osobu)

  • 200g hovädzieho mletého mäsa

  • Petržlenová vňať
    Soľ, čierne korenie, čili

  • 1-2 bagety/rozky

  • 2 cibule

  • 1 konzerva rajčín

  • 200ml hovädzieho vývaru alebo vody

Postup

  • Vačšie kapustové listy opatrne odoberieme z kapusty tak, aby sme ich nepoškodili. Ak majú listy v strede zhrubnutú časť, tak túto vyrežeme. Potom v hrnci zohrejeme osolenú vodu a keď zovrie, vložíme do nej na 2 minúty pripravené listy. Dobre ich vysušíme a necháme vychladnúť.
  • Bagetu pokrájsme na kocky, polejeme vodou, necháme postát 2-3 linúty a potom vodu vyzmykame. Na plnku si dáme do misky mäso, zmäkčené bagety,na drobno pokrájanú 1 cibuľku a vňať. Dochutíme soľou, čiernym korením a čili. Všetko dobre rukami premiesime.
    Potom každý kapustový list položíme na pracovnú dosku, do stredu umiestnime za 1-2Pl plnky a strany listu preklopíme smerom do stredu. List zarolujeme, prípadne koniec listu fixujeme špáratkom, ak sa tento otvára.
  • V hrnci na troche oleja speníme 2.cibuľu pokrájanú na drobno ako sj 1/4 kspustovej hlávky pokrájanej na tenko. Keď zhnedne pridáme holúbky, tskisto opečieme a potom podlejeme vodou/vyvarom a rajčinami.
  • Necháme zovrieť a potom prikryté varíme na miernom ohni 0,5 hodinu pokiaľ sa tepelne upraví mäso v holúbkoch.
    Servírujeme poliaté šťavou z vývaru. U nás je obľúbená príloha čerstvé biele pečivo.

Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Plnené kapustové holúbky na Bavórsky spôsob

Je to zaujímavé, že pri tomto pokrme poznám len 2 tábory – tých, čo sa holúbkov nevedia dojesť a takých čo ani za svet nechcú vyskúšať. Ak patríte do toho prvého táboru ako ja, tak budem rada, keď vás môj postup zaujme a výsledok vám zachutí.

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Chystáte sa grilovať a hľadáte chutnú omáčku na marinovanie? Táto domáca barbecue omáčka je nielen ľahko zvládnutelná, ale aj chuťovo skvelá. Podľa vašich preferencii ju môžete dochutiť buď mierne alebo viac pikatne. Ja osobne ju mám mimoriadne rada na marinovanie kuracích pŕs, ktoré potom spracujem ako špízy alebo hodí sa […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*