Mali ste už možnosť vyskúšať pečený pór? Ak áno, tak viete, že pečením sa kompletne zmení nielen jeho konzistencia ale takisto jeho chuť, na intenzívnu, jemne karamelovú s grilovanou chuťou. Naučila ma to svokra, ktorá pór (jeho bielu časť) vždy pečie či už v panvici alebo v trúbe až začne dostávať malé čierne miesta na šupke a potom je už v tej správnej konzistencii.
Každopádne ma to priviedlo na myšlienku spojiť tradičné pečené kuracie stehná a pečeným pórom a ešte malý bonus, všetko z jedného pekáča. Táto obmena tradičnej klasiky bola fantastická, pór aj mäso boli jemnučké a doslova sa rozplývali na jazyku. Ak ešte hľadáte inšpiráciu na víkendový obed s rodinou a zachcelo sa vám malej obmeny, tak vrelo odporúčam vyskúšať.
V tomto recepte sa používa najmä biela časť póru. To neznamená, že zelenú máte vyhodiť, na jemno posekaná je skvelou prílohou napríklad do šalátov. Takisto ju môžete pridať do vývaru
Recept
Pečené kuracie stehná na pečenom póri
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg kuracích stehien
2čl červenej sladkej papriky
2čl sušeného cesnaku
soľ, čierne korenie
3ks veľkého póru (biela časť)
3-4Pl oleja
1 šálka vody
10ks cherry rajčín
Postup
- Kuracie stehná umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a marinujeme.
- Na to zmiešame olej, soľ, čierne korenie, sušený cesnaka a pripriku a do tejto zmesy obalíme kuracie stehná. Potom ich polejeme na pekáč.
- Pór pokrájame na 2cm hrubé kusy a pokladieme ich dookola medzi kuracie stehná. takisto vyplníme priestory rajčinami.
- Podlejeme vodou, zakryjeme a necháme pri 200C piecť 1 hodinu.
- Potom odokryjeme, na mäso položíme pláty masla a dopečieme ešte 20 -25 minút na 200C do chrumkava až pór začne dostávať hnedastú farbu a kurča zlatistú
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Nájdi recept
Ahojte
Vitajte na mojej stránke plnej chutných receptov na každodenné varenie a pečenie pre vašu rodinu.
More abouthttps://recepis.sk/about_me/ me →