Jablkový lahodný zákusok so smotanou

Jablkový lahodný zákusok so smotanou

Tento jablkový lahodný zákusok so smotanou sa doslova rozplýva na jazyku. Veľmi odporúčam pripraviť, ak máte doma prebytok jabĺk. Chutí výborne aj na druhý deň.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100g kr. cukru
  • 160g hl. múky
  • 40g kukuričného škrobu (pudingový prášok)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100ml vody

ďaľšie suroviny:

  • 1,5kg jabĺk
  • 150g kr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
  • 400ml šľahaškovej smotany
  • 200g ricotta krému
  • škorica
  • 1 stužovač smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g krému na potretie cesta (arašídovž krém, lotus krém, nutella..)

Postup:

  • Začneme prípravou cesta.
  • Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom do penista.
  • Pridáme škrob, múku, prášok do pečiva a na záver zapracujeme vodu.
  • Hladké cesto nalejeme do formy na pečenie vyloženým papierom na pečenie. Necháme piecť pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista.
  • Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s 2 PL vody a cukrom. Necháme na miernom ohni variť 15 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a vrátime do hrnca.
  • V pohári si zmiešame 3LP kukuričného škrobu a 2PL vody a zmes prilejeme k jablkám. Za miešania necháme zovrieť.
  • Cesto pomaýeme nátierkou, napríklad nutella krémom a nalejeme naň jablkovú zmes. NEcháme stuhnuť.
  • Na záve vyľaháme šľahačku s stužovačom do tuha, pridáme ricotta syr a cukrom. Nanesieme na jablká.
  • Povrch už len posypeme škroicou a môžeme servírovať.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*