Tento jablkový lahodný zákusok so smotanou sa doslova rozplýva na jazyku. Veľmi odporúčam pripraviť, ak máte doma prebytok jabĺk. Chutí výborne aj na druhý deň.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 100g kr. cukru
- 160g hl. múky
- 40g kukuričného škrobu (pudingový prášok)
- 1/2 prášku do pečiva
- 100ml vody
ďaľšie suroviny:
- 1,5kg jabĺk
- 150g kr. cukru
- šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
- 400ml šľahaškovej smotany
- 200g ricotta krému
- škorica
- 1 stužovač smotany
- 1 vanilkový cukor
- 100g krému na potretie cesta (arašídovž krém, lotus krém, nutella..)
Postup:
- Začneme prípravou cesta.
- Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom do penista.
- Pridáme škrob, múku, prášok do pečiva a na záver zapracujeme vodu.
- Hladké cesto nalejeme do formy na pečenie vyloženým papierom na pečenie. Necháme piecť pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista.
- Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s 2 PL vody a cukrom. Necháme na miernom ohni variť 15 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a vrátime do hrnca.
- V pohári si zmiešame 3LP kukuričného škrobu a 2PL vody a zmes prilejeme k jablkám. Za miešania necháme zovrieť.
- Cesto pomaýeme nátierkou, napríklad nutella krémom a nalejeme naň jablkovú zmes. NEcháme stuhnuť.
- Na záve vyľaháme šľahačku s stužovačom do tuha, pridáme ricotta syr a cukrom. Nanesieme na jablká.
- Povrch už len posypeme škroicou a môžeme servírovať.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Jablkový lahodný zákusok so smotanou
Tento jablkový lahodný zákusok so smotanou sa doslova rozplýva na jazyku. Veľmi odporúčam pripraviť, ak máte doma prebytok jabĺk. Chutí výborne aj na druhý deň. Suroviny na cesto: ďaľšie suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept