Jablkový lahodný zákusok so smotanou

Jablkový lahodný zákusok so smotanou

Tento jablkový lahodný zákusok so smotanou sa doslova rozplýva na jazyku. Veľmi odporúčam pripraviť, ak máte doma prebytok jabĺk. Chutí výborne aj na druhý deň.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 100ml oleja
  • 100g kr. cukru
  • 160g hl. múky
  • 40g kukuričného škrobu (pudingový prášok)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 100ml vody

ďaľšie suroviny:

  • 1,5kg jabĺk
  • 150g kr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
  • 400ml šľahaškovej smotany
  • 200g ricotta krému
  • škorica
  • 1 stužovač smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g krému na potretie cesta (arašídovž krém, lotus krém, nutella..)

Postup:

  • Začneme prípravou cesta.
  • Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom do penista.
  • Pridáme škrob, múku, prášok do pečiva a na záver zapracujeme vodu.
  • Hladké cesto nalejeme do formy na pečenie vyloženým papierom na pečenie. Necháme piecť pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista.
  • Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s 2 PL vody a cukrom. Necháme na miernom ohni variť 15 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a vrátime do hrnca.
  • V pohári si zmiešame 3LP kukuričného škrobu a 2PL vody a zmes prilejeme k jablkám. Za miešania necháme zovrieť.
  • Cesto pomaýeme nátierkou, napríklad nutella krémom a nalejeme naň jablkovú zmes. NEcháme stuhnuť.
  • Na záve vyľaháme šľahačku s stužovačom do tuha, pridáme ricotta syr a cukrom. Nanesieme na jablká.
  • Povrch už len posypeme škroicou a môžeme servírovať.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*