Tieto jednoduché muffiny si môžete pripraviť celkom bez váženia, budete potrebovať len hrnček s objemom 200ml.
Suroviny:
- 3 banány
- 2 vajíčka
- 1 šálka kr. cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 1/2 šálky kakaa
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1/2 šálky mlieka (alebo vychladnutej kávy)
- 1 šálka polohrubej múky
- 1/2 šálky (50g) posekanej čokolády
- 1/2 šálky (50g) posekaných vlašškých orechov
Postup:
- Začneme prípravou banánou, ktoré roztlačíme na kašu a pridáme k ním vajíčka,
- Následne pridáme cukor a vanilkový cukor ako aj olej a všetko spolu premiešme.
- Už len pridáme mlieko, múku, kakao a vypracujeme hladké cesto.
- Do cesta na záver primiešame ovsené vločky, posekanú čokládu ako aj posekané orechy.
- Muffinové formičky naplníme cestom.
- Následne necháme piecť pri 180C ca. 25-30 minút.
- Kdo chce môže ozodbiť muffiny po upečení roztopenou čokládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: