Jednoduchý dip ako občerstvenie pre nečakanú návštevu

Jednou z potravín, čo mám snáď vždy doma v chladničke je jemný tvaroh a jemný krémovitý syr, či kyslá smotanu. Prečo? Keď už aj nie pre varenie či pečenie, tak na prípravu rýchlych pomazánok či dipov, ktoré sa u nás vždy jedia o sto šesť či už mojími deťmi alebo našímim návšetvníkmi. Vyskúšajte tento super rýchly dip vhodný či už na chutné maškrtenie slaných krekrov alebo zeleninky. Skvelý letný snack.

Suroviny:

  • 250g jemného tvarohu
  • 200g jemného krémovitého syru (mascarpone, ricotta alebo lučina)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Do misky si dáme tvaroj spolu s jemným krémovitým syrom.
  • Pridáme roztlačené cesnakové strúčiky, soľ a čierne korenie a dobre premiešame.
  • Následne posekáme pažítku či jarnú cibuľku na jemno a takisto pridáme k dipu. Premiešame.
  • Nanesieme na hlbší tanier a okolo umiestníme slané krekry alebo na krúžky pokrájanú zeleninu – napríklad uhorky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*