Jablkové lievance sú chutnou obmenou klasických lievancov. Aby jablká počas pečenia rýchlo dosiahli správnu konzistenciu, je dobre ich buď na jemno postrúhať alebo pokrájať na maličké kúsky. Kdo chce môže tiež pridať škoricu na dochutenie prípadne na jemno pomleté orechy do cesta. Chutia skvelo.
Suroviny na lievance:
- 20g čerstvých kvasníc + 2PL cukru
- 500ml mlieka (ovseného mlieka)
- 250g polohrubej múky
- 50g pomletých orechov
- 2 vajíčka
- 50g cukru
- 1 čl soli
- 2 jablká
- 1čl škorice
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
- Do vysokej misky (naozaj na to treba väčšiu misku :)) si dáme mlieko (ja som použila ovsené, ale samozrejme môžete použiť aj kravské), vajíčka a pridáme cukor, potom premiešame.
- Potom pridáme múku, orechy, štipku soli a kvások.
- Jablká postrúhame na jemno a posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a pridáme k cestu. Dobre premiešame.
- Všetko dobre premiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista ca. 3 minúty na každej strane.
- Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnedne.
- Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Jablkové kysnuté lievance
Jablkové lievance sú chutnou obmenou klasických lievancov. Aby jablká počas pečenia rýchlo dosiahli správnu konzistenciu, je dobre ich buď na jemno postrúhať alebo pokrájať na maličké kúsky. Kdo chce môže tiež pridať škoricu na dochutenie prípadne na jemno pomleté orechy do cesta. Chutia skvelo. Suroviny na lievance: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept