Jednoduché šťavanté lievance. Vznikli v podstate z iniciatívy môjho manžela, ten mi stále rozprával o lievancoch jeho mamy, v ktorých boli jablká v ceste, teda nie ako plnka, tak mi to nedalo a musela som vyskúšať aj ja.
Suroviny:
- 2 jablká
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnček cukru
- 1/3 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka biely jogurt
- 1 hrnčeka hl. múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a jogurt opäť prešľaháme.
- Na záver pridáme suché položky – soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
- Jablká postruháme na jemno a pridáme k cestu.
- To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
- Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
- Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
- Podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]