Jednoduché šťavanté lievance. Vznikli v podstate z iniciatívy môjho manžela, ten mi stále rozprával o lievancoch jeho mamy, v ktorých boli jablká v ceste, teda nie ako plnka, tak mi to nedalo a musela som vyskúšať aj ja.
Suroviny:
- 2 jablká
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnček cukru
- 1/3 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka biely jogurt
- 1 hrnčeka hl. múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a jogurt opäť prešľaháme.
- Na záver pridáme suché položky – soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
- Jablká postruháme na jemno a pridáme k cestu.
- To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
- Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
- Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
- Podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Hrnčekové jablkové lievance
Jednoduché šťavanté lievance. Vznikli v podstate z iniciatívy môjho manžela, ten mi stále rozprával o lievancoch jeho mamy, v ktorých boli jablká v ceste, teda nie ako plnka, tak mi to nedalo a musela som vyskúšať aj ja. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept