Máte radi snehové pusinky z bielkov? Sú super jednoduché na prípravu a samozrejme, že ich možno pre deti prifarbiť a tak spraviť v dúhových farbách. Celý trik pri pusinkách spočíva v dlhom šľahaní a neskôr dlhom sušení. Skutočne jednoduchá sladkosť.
Suroviny:
- 2 bielka
- 80g pr. cukru
- 1PL citrónovej šťavy
- (potravinové farbivo)
Postup:
- Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
- Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
- Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
- Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
- Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme rovnako veľké pusinky. Z uvedeného množstva výjde ca 50ks.
- Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 60 minút. Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
- Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: