Snehové pusinky_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Snehové pusinky

Máte radi snehové pusinky z bielkov? Sú super jednoduché na prípravu a samozrejme, že ich možno pre deti prifarbiť a tak spraviť v dúhových farbách. Celý trik pri pusinkách spočíva v dlhom šľahaní a neskôr dlhom sušení. Skutočne jednoduchá sladkosť.

Suroviny:

  • 2 bielka
  • 80g pr. cukru
  • 1PL citrónovej šťavy
  • (potravinové farbivo)

Postup:

  • Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
  • Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
  • Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
  • Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
  • Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme rovnako veľké pusinky. Z uvedeného množstva výjde ca 50ks.
  • Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 60 minút. Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
  • Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*