Máte radi snehové pusinky z bielkov? Sú super jednoduché na prípravu a samozrejme, že ich možno pre deti prifarbiť a tak spraviť v dúhových farbách. Celý trik pri pusinkách spočíva v dlhom šľahaní a neskôr dlhom sušení. Skutočne jednoduchá sladkosť.
Suroviny:
- 2 bielka
- 80g pr. cukru
- 1PL citrónovej šťavy
- (potravinové farbivo)
Postup:
- Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
- Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
- Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
- Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
- Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme rovnako veľké pusinky. Z uvedeného množstva výjde ca 50ks.
- Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 60 minút. Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
- Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]