Jablkovo karamelové rezy, hrnčekový recept_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Jablkovo karamelové rezy, hrnčekový recept

Nedávno som zahliadla, ako niekdo pridával na jemno posekané kúsky jablka ku karamelu a to ma hneď inšpirovalo k týmto lahodným rezom. Doslova som si vedela predstaviť malé kúsky jabĺčka obalených v karamelovej vrstve na lahodnej nadýchanej piškóte.

Túto kombináciu som prosto musela skúsiť a nebanovala som, tie jablká tam chuťovo naozaj skvelo pasovali a príprava bola relatívne rýchlo zvládnutá. Trošku to pripomínalo chuťovo horúce jabĺčko. Moja šálka mala 200ml.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1/2 šálky kukuričného škrobu (alebo vanilkový pudingový prášok)
  • 1/2 sálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 1/2 šálky mlieka

Suroviny na jablkový karamel

  • 3ks jabĺk
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
    • šťava z citrónu
  • 4PL kr. cukru
  • 1/3 masla
  • malé balenie (150ml) šľahačkovej smotany
  • (50g bielej čokolády a posekané pistácie)

Postup:

  • Začneme prípravou cesta.
  • Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej.
  • Potom pridáme prášok do pečiva, škrob, múku a vodu. Dobre premiešame.
  • Vzniknuté cesto dáme do vymastenej formy na pečenie (moja má rozmer 33*33cn) a pečieme pri 160⁰C ca 35-40min. do zlatista.
  • Cesto nechať vychladnúť a potom vyklopíme z formy. Okolo dáme cukrárenskú obruč.
  • Na karamel si najskôr osúpeme jablká a pokrájame ich na malinké kocky s rozmerom asi 3x3mm.
  • Do širokej panvice dáme cukor a necháme zhnednúť, teda skaramelizovať.
  • Pridáme jablká a podlejeme ich trochou vody ako aj trochou citrónu. Takto dusíme ca. 5 minút.
  • Šľahačku si medzitým nahrejeme s maslom. Keď je cukor hnedastý prilejeme šĺahačku s maslom a necháme zovrieť.
  • Necháme 10 minút vychladnúť a potom najleme na piškótu. Necháme aspoň hodinu v chladničke tuhnúť predtým než narežeme.
  • Kdo chce môže povrch ozdobiť roztopenou bielou čokoládou a pistáciami posekanými na drobno.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Jablkovo karamelové rezy, hrnčekový recept

Nedávno som zahliadla, ako niekdo pridával na jemno posekané kúsky jablka ku karamelu a to ma hneď inšpirovalo k týmto lahodným rezom. Doslova som si vedela predstaviť malé kúsky jabĺčka obalených v karamelovej vrstve na lahodnej nadýchanej piškóte. Túto kombináciu som prosto musela skúsiť a nebanovala som, tie jablká tam […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*