Nedávno som zahliadla, ako niekdo pridával na jemno posekané kúsky jablka ku karamelu a to ma hneď inšpirovalo k týmto lahodným rezom. Doslova som si vedela predstaviť malé kúsky jabĺčka obalených v karamelovej vrstve na lahodnej nadýchanej piškóte.
Túto kombináciu som prosto musela skúsiť a nebanovala som, tie jablká tam chuťovo naozaj skvelo pasovali a príprava bola relatívne rýchlo zvládnutá. Trošku to pripomínalo chuťovo horúce jabĺčko. Moja šálka mala 200ml.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1 šálka hl. múky
- 1/2 šálky kukuričného škrobu (alebo vanilkový pudingový prášok)
- 1/2 sálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 1/2 šálky mlieka

Suroviny na jablkový karamel
- 3ks jabĺk
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- šťava z citrónu
- 4PL kr. cukru
- 1/3 masla
- malé balenie (150ml) šľahačkovej smotany
- (50g bielej čokolády a posekané pistácie)
Postup:
- Začneme prípravou cesta.
- Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej.
- Potom pridáme prášok do pečiva, škrob, múku a vodu. Dobre premiešame.
- Vzniknuté cesto dáme do vymastenej formy na pečenie (moja má rozmer 33*33cn) a pečieme pri 160⁰C ca 35-40min. do zlatista.
- Cesto nechať vychladnúť a potom vyklopíme z formy. Okolo dáme cukrárenskú obruč.
- Na karamel si najskôr osúpeme jablká a pokrájame ich na malinké kocky s rozmerom asi 3x3mm.
- Do širokej panvice dáme cukor a necháme zhnednúť, teda skaramelizovať.
- Pridáme jablká a podlejeme ich trochou vody ako aj trochou citrónu. Takto dusíme ca. 5 minút.
- Šľahačku si medzitým nahrejeme s maslom. Keď je cukor hnedastý prilejeme šĺahačku s maslom a necháme zovrieť.
- Necháme 10 minút vychladnúť a potom najleme na piškótu. Necháme aspoň hodinu v chladničke tuhnúť predtým než narežeme.
- Kdo chce môže povrch ozdobiť roztopenou bielou čokoládou a pistáciami posekanými na drobno.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV