Jablkovo karamelové rezy, hrnčekový recept_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Jablkovo karamelové rezy, hrnčekový recept

Nedávno som zahliadla, ako niekdo pridával na jemno posekané kúsky jablka ku karamelu a to ma hneď inšpirovalo k týmto lahodným rezom. Doslova som si vedela predstaviť malé kúsky jabĺčka obalených v karamelovej vrstve na lahodnej nadýchanej piškóte.

Túto kombináciu som prosto musela skúsiť a nebanovala som, tie jablká tam chuťovo naozaj skvelo pasovali a príprava bola relatívne rýchlo zvládnutá. Trošku to pripomínalo chuťovo horúce jabĺčko. Moja šálka mala 200ml.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1/2 šálky kukuričného škrobu (alebo vanilkový pudingový prášok)
  • 1/2 sálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 1/2 šálky mlieka

Suroviny na jablkový karamel

  • 3ks jabĺk
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
    • šťava z citrónu
  • 4PL kr. cukru
  • 1/3 masla
  • malé balenie (150ml) šľahačkovej smotany
  • (50g bielej čokolády a posekané pistácie)

Postup:

  • Začneme prípravou cesta.
  • Vajíčka vyšlaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej.
  • Potom pridáme prášok do pečiva, škrob, múku a vodu. Dobre premiešame.
  • Vzniknuté cesto dáme do vymastenej formy na pečenie (moja má rozmer 33*33cn) a pečieme pri 160⁰C ca 35-40min. do zlatista.
  • Cesto nechať vychladnúť a potom vyklopíme z formy. Okolo dáme cukrárenskú obruč.
  • Na karamel si najskôr osúpeme jablká a pokrájame ich na malinké kocky s rozmerom asi 3x3mm.
  • Do širokej panvice dáme cukor a necháme zhnednúť, teda skaramelizovať.
  • Pridáme jablká a podlejeme ich trochou vody ako aj trochou citrónu. Takto dusíme ca. 5 minút.
  • Šľahačku si medzitým nahrejeme s maslom. Keď je cukor hnedastý prilejeme šĺahačku s maslom a necháme zovrieť.
  • Necháme 10 minút vychladnúť a potom najleme na piškótu. Necháme aspoň hodinu v chladničke tuhnúť predtým než narežeme.
  • Kdo chce môže povrch ozdobiť roztopenou bielou čokoládou a pistáciami posekanými na drobno.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Jahodové rezy s tvarohom

    Jahodové rezy s tvarohom

    Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd. Recept


  • Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom

    Minule sa mi dostala do rúk veľmi špeciálna kuchárska kniha z 80-tich rokov. Celá kniha je zbierka receptov z vajec a keďže môj syn vajíčka na akýkoľvek spôsob zbožňuje, hneď som začala listovať čo z nej vyskúšam a natrafila som tam na tento jednoduchý raňajkovú recept na omeletu so syrom. […]


  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*