Francúzske zemiaky ako od mojej babky_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Francúzske zemiaky ako od mojej babky

Po mojej babke som zdedila jej zápisník receptov, ktorý si veľmi cenním lebo je plný jednoduchých ale veľmi chutných receptov. Medzi inými je tam aj tento jednoduchý recept na franzúzske zemiaky. Sú krásne krémovité a ideálny pokrm, ktorý možno pripraviť aj deň vopred a nechať zapekať tesne pred servírovaním.

Suroviny (na zapekaciu nádobu 15x20cm):

  • 1kg zemiakov uvarených v šupke do mäkka
  • 2 vajíčka uvarených na tvrdo
  • 200g salámy/točenej salámy/klobásky/údeného mässa
  • 1 malá červená cibuľka
  • 150g tvrdého syru
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1 surové vajíčko
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Začneme predprípravou. Uvarené zemiaky ošúpeme, takisto vajíčka ošúpeme a syr postrúhame na jemno. Salámu či klobásku pokrájame na drobno ako aj cibu%lku.
  • Smotanu zmiešame so surovým vajíčkom, soľou a korením a premiešame. To bude nás nálev,
  • Zapekaciu nádobu vymastíme a začneme vrstviť. Polovičku zemiakov pokrájame na tenké pláty a tie rovnomerne rozložíme na dno nádoby. Osolíme a okoreníme.
  • Dáme pokrájané vajíčko, cibuľku, polku syru a salámu.
  • Dáme vrstvu zo zvyšných zemiakov pokrájaných na plátky a osolíme. Posypeme zvyšným syrom.
  • Zalejeme zálievkou a dáme pri 180C na ca 40 minút do zlatista.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*