Tieto rezy sú super trvácne, vydržia aj niekoľko hodín bez chladničky. Vďačné na oslavy alebo iné udalosti, kedy človek nemá k dispozícii hneď chladničku za rohom. Okrem toho je ich príprava naozaj jednuduchá a chuť výborná.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie strúhaného kokosu (200g)
- 1/2 šálky mlieka (rastlinného mlieka)
- 1/2 šálky hl. múky

Suroviny na plnku:
- 1/2 masla (125g) izbovej teploty
- 3PL pr. cukru
- 1 malé balenie (200 ml )šľahačkovej smotany
- 1/2 balenia strúhaného kokosu
- 1 vanilkový cukor
- (lieskovce na ozdobu)
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme prášok do pečiva, kokos, múku a mlieko a vypracujeme hladké cesto.
- To nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Môj plech má 40-33cm.
- Dáme piecž pri 160C na ca. 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Na plnku si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Potom pridáme smotanu k maslu ako aj kokos a vanilkový cukor a všetko vymiešame do hladkého krému.
- Ten nanesieme na piškótu a zákusok pokrájame na kocky.
- Každú kocku potom môžeme ozdobiť lieskovcom.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:
Ahoj!
Upiekla som Jednoduché hrnčekové kokosové rezy. Kokos mám rada. Ale tento zákusok je kokosový až príliš. Treba skúsiť použiť “len” 200g. A rozdeliť ho na dve časti, možno 150g a 50g. Jednu časť dať do cesta a druhú do krému.
Ahoj, ďakujem, že si vyskúšala môj recept a podelila sa o tvoju skúsenosť.