Jednoduché hrnčekové kokosové rezy na veľký plech

Tieto rezy sú super trvácne, vydržia aj niekoľko hodín bez chladničky. Vďačné na oslavy alebo iné udalosti, kedy človek nemá k dispozícii hneď chladničku za rohom. Okrem toho je ich príprava naozaj jednuduchá a chuť výborná.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie strúhaného kokosu (200g)
  • 1/2 šálky mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1/2 šálky hl. múky

Suroviny na plnku:

  • 1/2 masla (125g) izbovej teploty
  • 3PL pr. cukru
  • 1 malé balenie (200 ml )šľahačkovej smotany
  • 1/2 balenia strúhaného kokosu
  • 1 vanilkový cukor
  • (lieskovce na ozdobu)

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Potom pridáme prášok do pečiva, kokos, múku a mlieko a vypracujeme hladké cesto.
  • To nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Môj plech má 40-33cm.
  • Dáme piecž pri 160C na ca. 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do penista.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Potom pridáme smotanu k maslu ako aj kokos a vanilkový cukor a všetko vymiešame do hladkého krému.
  • Ten nanesieme na piškótu a zákusok pokrájame na kocky.
  • Každú kocku potom môžeme ozdobiť lieskovcom.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


2 komentáre

  1. Ahoj!
    Upiekla som Jednoduché hrnčekové kokosové rezy. Kokos mám rada. Ale tento zákusok je kokosový až príliš. Treba skúsiť použiť “len” 200g. A rozdeliť ho na dve časti, možno 150g a 50g. Jednu časť dať do cesta a druhú do krému.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *