Keď chcem potešit môjho syna, tak mu napečiem čisto čokoládové sladkosti. On sa vždy sťažuje, že vždy začnem tak dobre a potom to pokazím ovocím :).. čo k tomu dodať, aspoň vie, čo chce. Tieto mufiny sú skutočne rýchlo hotové a chutia veľmi intenzívne po čokoláde. Super na pečenie s deťmi. Na meranie som použila hrnček s 200ml, z toho mi vyšlo 12ks veľkých muffinov.
Suroviny
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček múky
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 1 čl instatnej kávy (alebo bylinnej kávy ak chcete bez kofeínu)
- štipka soli
- 50g posekanej čokolády
- 1 balenie (200m) šľahačky (alebo rastlinnej šľahačky – použila som ovsenú)/ mlieko
Na ganache:
- 1/2 hrnčeka šľahačkovej smotany
- 1 balenie tmavej čokolády (100g)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme. Následne pridáme suché položky ako kakao, prášok do pečiva, múku, kakaový prášok a instantnú kávu.
- Na záver primiešame smotanu a kdo chce, pridá čokoládu posekanú na kúsky.
- Následne naplníme 12 košíčkov muffin s cestom a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 25 minút.
- Na ganache si nahrejeme smotanu a pridáme na drobno posekanú čokoládu. Odstavíme zo sporáka a miešame až do roztopenia. Potom necháme trochu vychladnúť.
- Nanesieme na upečené a vychladnuté muffiny a necháme krátko stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]