Jednoduché hrnčekové čoko -muffiny s čokoládovou ganache_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Jednoduché hrnčekové čoko -muffiny s čokoládovou ganache

Keď chcem potešit môjho syna, tak mu napečiem čisto čokoládové sladkosti. On sa vždy sťažuje, že vždy začnem tak dobre a potom to pokazím ovocím :).. čo k tomu dodať, aspoň vie, čo chce. Tieto mufiny sú skutočne rýchlo hotové a chutia veľmi intenzívne po čokoláde. Super na pečenie s deťmi. Na meranie som použila hrnček s 200ml, z toho mi vyšlo 12ks veľkých muffinov.

Suroviny

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček múky
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 1 čl instatnej kávy (alebo bylinnej kávy ak chcete bez kofeínu)
  • štipka soli
  • 50g posekanej čokolády
  • 1 balenie (200m) šľahačky (alebo rastlinnej šľahačky – použila som ovsenú)/ mlieko

Na ganache:

  • 1/2 hrnčeka šľahačkovej smotany
  • 1 balenie tmavej čokolády (100g)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a ďalej šľaháme. Následne pridáme suché položky ako kakao, prášok do pečiva, múku, kakaový prášok a instantnú kávu.
  • Na záver primiešame smotanu a kdo chce, pridá čokoládu posekanú na kúsky.
  • Následne naplníme 12 košíčkov muffin s cestom a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 25 minút.
  • Na ganache si nahrejeme smotanu a pridáme na drobno posekanú čokoládu. Odstavíme zo sporáka a miešame až do roztopenia. Potom necháme trochu vychladnúť.
  • Nanesieme na upečené a vychladnuté muffiny a necháme krátko stuhnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*