Marinované zemiaky pečené v alobale

Výborné bezmäsité jedlo, ktoré si viete pripraviť za pár minút a zvyšok roboty prevezme trúba. U nás sa jedia tieto zemiaky najradšej s dipom, zeleninovou oblohou a posypané praženou cibuľkou.

Suroviny:

  • 8 veľkých zemiakov
  • 20ml kvalitného olivového oleja
  • 1čl čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • 1čl čili alebo korenia sumak
  • 1čl celej rasce
  • 1PL posekaných byliniek (pažítka, petržlén, bazalka)

Dip- 200ml kyslej smotany, soľ, 1 strúčik cesnaku, 2PL posekaných byliniek

Postup:

  • 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Z alobalu si pripravíme 8 pásov.
  • Na marinádu zmiešame olej so soľou, koreninami, bylinkami a roztlečeným cesnakom. Premiešame.
  • Do každého alobalového pásu vložíme 1 zemiak, ten poprepichujeme ihlou na pár miestach, pokvapkáme marinádou a dobre zarolujeme do alobalu.
  • Potom položíme na plech. To zopakujeme so všetkými zemiakmi.
  • Zemiaky v alobale necháme piecť pri 200°C po dobu 1 hodiny. Potom zemiaky odbalíme z alobalu a necháme ich mierne vychladnúť.
  • Každý zemiak prekrojíme na polovičku a pomocou vidličky roztlašíme stred zemiaku.
  • Pokvapkáme zvyšnou marinádou a osolíme
  • Na dip si zmiešame kyskú smotanu s bylinkami, soľou a cesnakom.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *