Hrnčekové čokoládové brownies

Tento koláčik s nízkym obsahom múky je plný čokoládovej chuti a je to tak správne, jeho základom je rozpustená čokoláda. Tento recept je hrnčekový a zvládne ho každý začiatočník v kuchyni.

Toto množstvo je na malý plech. Ak chcete použiť veľký plech, odporúčam pripraviť s dbvojnásobného množstva. Na meranie som použila kávovú šálku s objemom 150ml.

Suroviny:

  • 1 balenie čokolády na varenie (200g)
  • 2/3 masla (170g)/margarínu
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 3 vajíčka
  • 1 šálka čokoládových kúskov
  • soľ

Postup:

  • Do hrnca dáme maslo a čokoládu a za častého miešania necháme spolu roztopiť a potom necháme vychladnúť.
  • Do misky dáme vajíčka a cukor a premiešame metličkou. Postupne prdávame múku a miešame.
  • Keď je čokoládová zmes vlažná, pridáme ju k vajíčkam ako kakao a vypracujeme hladké cesto.
  • Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a do formy nalejeme cesto.
  • Vrch cesta posypeme kúskami čokolády a kdo chce mierne cesto po povrchu osolí. Soľ posilní chuť čokolády.
  • Pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 25 minút.
  • Po vychladnutí nakrájame na kocky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *