Tento koláčik s nízkym obsahom múky je plný čokoládovej chuti a je to tak správne, jeho základom je rozpustená čokoláda. Tento recept je hrnčekový a zvládne ho každý začiatočník v kuchyni.
Toto množstvo je na malý plech. Ak chcete použiť veľký plech, odporúčam pripraviť s dbvojnásobného množstva. Na meranie som použila kávovú šálku s objemom 150ml.
Suroviny:
- 1 balenie čokolády na varenie (200g)
- 2/3 masla (170g)/margarínu
- 1/2 šálky kr. cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 3 vajíčka
- 1 šálka čokoládových kúskov
- soľ
Postup:
- Do hrnca dáme maslo a čokoládu a za častého miešania necháme spolu roztopiť a potom necháme vychladnúť.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a premiešame metličkou. Postupne prdávame múku a miešame.
- Keď je čokoládová zmes vlažná, pridáme ju k vajíčkam ako kakao a vypracujeme hladké cesto.
- Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a do formy nalejeme cesto.
- Vrch cesta posypeme kúskami čokolády a kdo chce mierne cesto po povrchu osolí. Soľ posilní chuť čokolády.
- Pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 25 minút.
- Po vychladnutí nakrájame na kocky.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]