Tento koláčik s nízkym obsahom múky je plný čokoládovej chuti a je to tak správne, jeho základom je rozpustená čokoláda. Tento recept je hrnčekový a zvládne ho každý začiatočník v kuchyni.
Toto množstvo je na malý plech. Ak chcete použiť veľký plech, odporúčam pripraviť s dbvojnásobného množstva. Na meranie som použila kávovú šálku s objemom 150ml.
Suroviny:
- 1 balenie čokolády na varenie (200g)
- 2/3 masla (170g)/margarínu
- 1/2 šálky kr. cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 3 vajíčka
- 1 šálka čokoládových kúskov
- soľ
Postup:
- Do hrnca dáme maslo a čokoládu a za častého miešania necháme spolu roztopiť a potom necháme vychladnúť.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a premiešame metličkou. Postupne prdávame múku a miešame.
- Keď je čokoládová zmes vlažná, pridáme ju k vajíčkam ako kakao a vypracujeme hladké cesto.
- Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a do formy nalejeme cesto.
- Vrch cesta posypeme kúskami čokolády a kdo chce mierne cesto po povrchu osolí. Soľ posilní chuť čokolády.
- Pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 25 minút.
- Po vychladnutí nakrájame na kocky.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]