Každá rodina má svoje tradície. V našej rodine sa od kedy si pamätám na vianoce vždy jedol tento výborný zemiakový šalát s cibuľkou, ktorý ma svôj pôvod v Rakúsku, vo Viedni. Tam ho možno dostať aj ako prílolhu k rezňom, u nás sa však je hlavne servírovaný k vianočnej rybe.
Suroviny:
- 1-1,5kg zemiakov
- 2 cibuľky
- soľ, čierne korenie
- 500ml vody
- 3Pl cukru
- 6Pl octu
Postup:
- Najskôr uvaríme zemiaky v šupke. Necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme-
- Okrem toho očistíme cibuľu a pokrájame ju na tenké prúžky.
- Následne začneme vrstviť šalát. Najskôr dáme vrstvu zemiakov, osolíme a okoreníme ich, dáme časť cibuľky. Opäť nasledujú zemiaky, soľ, korenie a cibuľa. Vrstvíme až sa minú všetky položky. Posledná vrstva je zemiaková.
- Na nálev dáme variť cukor, ocot a vodu až sa začne tvoriť mierne lepkavitá konzistencia.
- Ešte horúcim nálevom polejeme pripravený šalát, prikryť a necháme niekoľko hodín v chlade pomaly vychladnúť a zmäkknúť.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV