Sviatočné tiramissu tarte (bez surových vajec)

Tento zákusok sa doslova rozplýva na jazyku. Krehké maslové cesto, v ňom čokoládová plnka s kávovou arómou zakončená jemnými mascarpone obláčikmi. A na rozdiel od klasického tiramissu bez surových vajec a bez alkoholu a tak vhodné aj pre deti

Suroviny na cesto:

  • 80g masla izbovej teploty
  • 150g hl. múky
  • 1 vajíčko
  • 50g práškového cukru
  • 1čl soľ

Ostatné prísady:

  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 200g tmavej čokolády
  • 2 PL kapučína v prášku (pre deti možno nahradiť instatnou bezkofeínovou kávou)
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 4P PL kr.cukru
  • Nutella (ca.3 PL)
  • 250g mascarpone krému
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 3 PL práškového cukru
  • Vanilkový cukor
  • Kakao na posypanie

Postup:

  • Vajíčko vymiešame s maslom, múkou, práškovým cukrom a soľou do nelepivého cesta. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1/2 hodinu v chlade tuhnúť.
  • Potom cesto vyroľujeme medzi 2 papiermi na pečenie a cesto takto preložíme pomocou papiera na pečenie do vymastenej formy na pečenie (ja som použila obdĺžnikovú s rozmerom 33*20cm). Ideálne použijeme tarte formu s vyberateľným dnom aby sa nám neskôr cesto ľahko vyberalo.
  • Cesto pritlačíme na spod a obvod fomy a prebytočné cesto, ktoré ostane nad okrajom formy, odrežeme.
  • Na cesto položíme papier na pečenie a zaťažíme ho hrachom na pečenie. Takto pripravené pečieme pri 180C ca. 30 minút až začne mať cesto zlatisté kraje.
  • Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studené vyberieme opatrne z formy, cesto je krehké.
  • Na plnku nahrejeme smotanu a mlieko (časť mlieka si odložíme stranou). Pridáme na drobno posekanú čokoládu a potom za stáleho miešania pomaly zohrievame.
  • Keď sa čokoláda roztopí, odoberieme hrniec z ohňa a pridáme najskôr kapučíno. V zvyšnom mlieku si zmiešame škrob a cukor a nalejeme ho k čokoládovej zmesy.
  • Potom hrniec vrátime na oheň a ešte krátko nahrejeme až sa zmes zahustí. Je dôležité dobre zmes miešať aby sa nepripálila.
  • Akonáhle stuhne, odoberieme ju z ohňa.
  • Cesto potrieme po jeho ploche nutellou.
  • Nalejeme plnku a necháme stuhnúť pol hodinu v chlade.
  • Medzitým si vyšľaháme mascarpone, šľahačku cukor, vanilkový cukor a vypracujeme hladkú zmes.
  • Tú dáme do cukrárenskej špricky a nanesieme na tarte.
  • Na záver posypeme tmavým kakaom, prípadne ozdobíme ovocím.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Leto svojím teplom vonku nielen vyvoláva príjemný úsmev na tvári ale takisto prispieva k tomu, že zelenina a ovocie rastú a dozrievajú tak rýchlo, že ich ani len nestíhame jesť. Najmä ak máte záhradku, tak to zaiste poznáte, maliny len dozreli a už už sa začínajú aj kaziť, či opadávať […]


  • Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Celý recept tu Cesnakový monkey bread


  • Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Tento chlebík zvládnete zaručene, žiadne komplikované postupy, ani žiaden kvások netreba a výsledkom bude fantastický mäkučký chlebík. Recept mám od mojej známej ku ktorej sme raz prišli na návštevu a hneď sa začala ospravedlňovať, že nič som nestihla napiecť, len tento chlebík. Tak som hneď spozornela, a pýtam sa, a […]


  • Makový cheesecake

    Makový cheesecake

    Chutné maslové cesto s ricotta plnkou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*