Sedliacké raňajky s pečenou klobásou

Pred pár rokmi sme boli s manželom na návšteve u vzdialenej rodiny, kde sme začali deň spoločnými raňajkami. Mama nášho známeho nám pripravila takúto sedliackú panvicu a tak sme sa zalizovali, že mi tá chuť ostala v pamäti aj po 10. rokoch. Dlho som pracovala na tom správnom postupe, až som na to došla a teraz už chutí ako má. Dúfam, že vás takisto inšpirujem si pripraviť tento plnohodnotný pokrm či už ako raňajky alebo ako brunch.

Suroviny:

  • 1 klobása (ca. 100g)
  • 500g rajčín
  • 4 dlhé zelené papriky (kľudne aj štipľavé kdo má rád)
  • 2 PL paprikového pyré (prípadne pasty harrisa)
  • soľ, čierne korenie
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • čili (sušené – možno vynechať)
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Klobásu pokrájame na plátky a dáme do panvice na horúcom oleji opekať.
  • Keď je už chrumkavá, vyberieme ju z panvice a odložíme stranou.
  • Zatiaľ, čo opekáme klobásku, si pripravíme rajčiny. Polovičku rajčín ošúpeme a pokrájame na drobno, druhú polovicu nešúpeme, len pokrájame na osminky.
  • Papriky si pokrájame na 1cm pláty.
  • Do panvice dáme trochu oleja a paprikovú pastu. Pol minúty opečieme, potom pridáme čili a posekané rajčiny. Takisto pridáme papriky.
  • Prikryjeme a necháme 5-10 minút dusiť, až sa rajčiny úplne rozpadnú na šťavu. Dochutíme soľou a čierny korením.
  • Potom pridáme klobásku a zvyšné rakčiny ako aj trošku citrónovej šťavy a necháme ešte 2 minúty ohrievať.
  • Potom už len odoberieme z ohňa a posypeme na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
  • Tento pokrm chutí vynikajúco s čerstvým pečivom.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*