Pred pár rokmi sme boli s manželom na návšteve u vzdialenej rodiny, kde sme začali deň spoločnými raňajkami. Mama nášho známeho nám pripravila takúto sedliackú panvicu a tak sme sa zalizovali, že mi tá chuť ostala v pamäti aj po 10. rokoch. Dlho som pracovala na tom správnom postupe, až som na to došla a teraz už chutí ako má. Dúfam, že vás takisto inšpirujem si pripraviť tento plnohodnotný pokrm či už ako raňajky alebo ako brunch.

Suroviny:
- 1 klobása (ca. 100g)
- 500g rajčín
- 4 dlhé zelené papriky (kľudne aj štipľavé kdo má rád)
- 2 PL paprikového pyré (prípadne pasty harrisa)
- soľ, čierne korenie
- 1 čl citrónovej šťavy
- čili (sušené – možno vynechať)
- petržlenová vňať
Postup:
- Klobásu pokrájame na plátky a dáme do panvice na horúcom oleji opekať.
- Keď je už chrumkavá, vyberieme ju z panvice a odložíme stranou.
- Zatiaľ, čo opekáme klobásku, si pripravíme rajčiny. Polovičku rajčín ošúpeme a pokrájame na drobno, druhú polovicu nešúpeme, len pokrájame na osminky.
- Papriky si pokrájame na 1cm pláty.
- Do panvice dáme trochu oleja a paprikovú pastu. Pol minúty opečieme, potom pridáme čili a posekané rajčiny. Takisto pridáme papriky.
- Prikryjeme a necháme 5-10 minút dusiť, až sa rajčiny úplne rozpadnú na šťavu. Dochutíme soľou a čierny korením.
- Potom pridáme klobásku a zvyšné rakčiny ako aj trošku citrónovej šťavy a necháme ešte 2 minúty ohrievať.
- Potom už len odoberieme z ohňa a posypeme na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
- Tento pokrm chutí vynikajúco s čerstvým pečivom.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]