Sedliacké raňajky s pečenou klobásou

Pred pár rokmi sme boli s manželom na návšteve u vzdialenej rodiny, kde sme začali deň spoločnými raňajkami. Mama nášho známeho nám pripravila takúto sedliackú panvicu a tak sme sa zalizovali, že mi tá chuť ostala v pamäti aj po 10. rokoch. Dlho som pracovala na tom správnom postupe, až som na to došla a teraz už chutí ako má. Dúfam, že vás takisto inšpirujem si pripraviť tento plnohodnotný pokrm či už ako raňajky alebo ako brunch.

Suroviny:

  • 1 klobása (ca. 100g)
  • 500g rajčín
  • 4 dlhé zelené papriky (kľudne aj štipľavé kdo má rád)
  • 2 PL paprikového pyré (prípadne pasty harrisa)
  • soľ, čierne korenie
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • čili (sušené – možno vynechať)
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Klobásu pokrájame na plátky a dáme do panvice na horúcom oleji opekať.
  • Keď je už chrumkavá, vyberieme ju z panvice a odložíme stranou.
  • Zatiaľ, čo opekáme klobásku, si pripravíme rajčiny. Polovičku rajčín ošúpeme a pokrájame na drobno, druhú polovicu nešúpeme, len pokrájame na osminky.
  • Papriky si pokrájame na 1cm pláty.
  • Do panvice dáme trochu oleja a paprikovú pastu. Pol minúty opečieme, potom pridáme čili a posekané rajčiny. Takisto pridáme papriky.
  • Prikryjeme a necháme 5-10 minút dusiť, až sa rajčiny úplne rozpadnú na šťavu. Dochutíme soľou a čierny korením.
  • Potom pridáme klobásku a zvyšné rakčiny ako aj trošku citrónovej šťavy a necháme ešte 2 minúty ohrievať.
  • Potom už len odoberieme z ohňa a posypeme na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
  • Tento pokrm chutí vynikajúco s čerstvým pečivom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kysnuté škoricové tyčinky

    Kysnuté škoricové tyčinky

    Chutný snack na posedenie či na výlet sú tieto kysnuté škoricové tyčinky. Nadýchané chutné cesto, ktoré si môžete pripraviť už v predvečer a potom počas noci pomaly kysnúť. Recept


  • Mliečna ryža- Videorecept

    Mliečna ryža- Videorecept

    Celý postup na pŕípravu mliečnej ryže


  • Jahodové rezy s tvarohom

    Jahodové rezy s tvarohom

    Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*