Jednoduchá poleva na tortu zo salka- salko ganache

Asi každý kdo už piekol tortu siahol po poleve ganache. Zmes smotany a čokolády je proste zaručená klasika. Ja som ale minule skúsila vyrobiť polevu zo salka a táto ma veľmi milo prekvapila. Nebola taká tekutá ako ganache, skôr mala krémovitú konzistenciu, ale super sa s ňou pracovalo a tiež držala skvelo tvar. Takže ak budete mať po ruke trochu kondenzovaného mlieka, odporúčam vyskúšať.

Na tortu som použila môj obľúbený hrnčekový recept na čokoládovú piškótu.

Suroviny:

  • 50ml salka
  • 100g tmavej čokolády
  • 4 PL cukru
  • 50g masla

Postup:

  • Do hrnca nalejeme salko a maslo a necháme ich zohriať.
  • Keď sú horúce hneď odoberieme z ohňa.
  • Čokoládu posekáme na drobno a potom pridáme do hrnca k salku spolu s cukrom.
  • Miešame až sa čokoláda pekne roztopí (na to postačí teplota salka, netreba už nič variť) a poleva dostane jednoliatu hladkú konzistenciu.
  • Potom ju už len nanesieme na tortu či muffiny a necháme tuhnúť v chladničke aspoň na hodinu.

Môj tip

Ak pripravíte dvojnásobné množstvo, môžete ju takisto použiť ako plnku medzi pláty torty.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*