Asi každý kdo už piekol tortu siahol po poleve ganache. Zmes smotany a čokolády je proste zaručená klasika. Ja som ale minule skúsila vyrobiť polevu zo salka a táto ma veľmi milo prekvapila. Nebola taká tekutá ako ganache, skôr mala krémovitú konzistenciu, ale super sa s ňou pracovalo a tiež držala skvelo tvar. Takže ak budete mať po ruke trochu kondenzovaného mlieka, odporúčam vyskúšať.
Na tortu som použila môj obľúbený hrnčekový recept na čokoládovú piškótu.

Suroviny:
- 50ml salka
- 100g tmavej čokolády
- 4 PL cukru
- 50g masla
Postup:
- Do hrnca nalejeme salko a maslo a necháme ich zohriať.
- Keď sú horúce hneď odoberieme z ohňa.
- Čokoládu posekáme na drobno a potom pridáme do hrnca k salku spolu s cukrom.
- Miešame až sa čokoláda pekne roztopí (na to postačí teplota salka, netreba už nič variť) a poleva dostane jednoliatu hladkú konzistenciu.
- Potom ju už len nanesieme na tortu či muffiny a necháme tuhnúť v chladničke aspoň na hodinu.
Môj tip
Ak pripravíte dvojnásobné množstvo, môžete ju takisto použiť ako plnku medzi pláty torty.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]