Skvelé nepečené rezy pre deti z cerálii, salka a karamelu

Ak hľadáte rýchly recept, ktorý bude zaručene chutiť deťom (ale aj vám) napríklad na detskú oslavu tak vyskúšajte tieto nepečené rezy. Pri výbere cereálii máte veľký výber, mne sa osvedčili najmä takéto guľky ale aj iný tvar funguje. Okrem toho, že chutia skvelo sú tiež veľmi trvácne, dobre uskladnené chutia aj po týždni skvelo a transport im takisto neublíži.

Suroviny:

  • 1 balenie – 450g cereálií (napríklad kakaovo-vanilkové guľky)
  • 5 PL kr. cukru
  • 2PL vody
  • 70g masla
  • 1 balenie salka
  • 100g slnečnicových alebo tekvicových vyšúpaných jadierok
  • 50g ovsených vločiek
  • 50g orechov posekaných na drobno

Postup:

  • Do hrnca si dáme cukor spolu s trochou vody a necháme zohrievať pomaly na ohni. Zmes nemiešme varechou ale len jemným krúžením hrnca.
  • Necháme variť až dostane cukor hnedastú farbu a zmení sa na karamel.
  • Akonáhle cukor skaramelizuje odstavíme hrniec z ohňa a pridámemaslo ako aj salko.
  • Zmes vrátime na oheň a necháme na nízskom ohni za stáleho miešania variť, až sa všetky položky spoja.
  • Cereálie vysypeme do vysokej nádoby, pridáme na drobno posekané oriešky, slnečnicové semiačka, vločky a premiešame. Potom cereálie polejeme ešte horúcou karamelovou zmesou.
  • Všetko spolu dobre premiešame až sú všetky cereálie spolu zlepené.
  • Plech si vyložíme potravinovou fóliou a na plech nanesieme našú cereálnu zmes. Tú zarovnáme a jemne pritlačíme aby bol povrch hladký.
  • Potom nechať 2-3 hodiny v chlade tuhnúť.
  • Na záver, ostrým nožom pokrájame rezy na kocky prípadne polámať na malé kusky a servíruejme.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *