Skvelé nepečené rezy pre deti z cerálii, salka a karamelu

Ak hľadáte rýchly recept, ktorý bude zaručene chutiť deťom (ale aj vám) napríklad na detskú oslavu tak vyskúšajte tieto nepečené rezy. Pri výbere cereálii máte veľký výber, mne sa osvedčili najmä takéto guľky ale aj iný tvar funguje. Okrem toho, že chutia skvelo sú tiež veľmi trvácne, dobre uskladnené chutia aj po týždni skvelo a transport im takisto neublíži.

Suroviny:

  • 1 balenie – 450g cereálií (napríklad kakaovo-vanilkové guľky)
  • 5 PL kr. cukru
  • 2PL vody
  • 70g masla
  • 1 balenie salka
  • 100g slnečnicových alebo tekvicových vyšúpaných jadierok
  • 50g ovsených vločiek
  • 50g orechov posekaných na drobno

Postup:

  • Do hrnca si dáme cukor spolu s trochou vody a necháme zohrievať pomaly na ohni. Zmes nemiešme varechou ale len jemným krúžením hrnca.
  • Necháme variť až dostane cukor hnedastú farbu a zmení sa na karamel.
  • Akonáhle cukor skaramelizuje odstavíme hrniec z ohňa a pridámemaslo ako aj salko.
  • Zmes vrátime na oheň a necháme na nízskom ohni za stáleho miešania variť, až sa všetky položky spoja.
  • Cereálie vysypeme do vysokej nádoby, pridáme na drobno posekané oriešky, slnečnicové semiačka, vločky a premiešame. Potom cereálie polejeme ešte horúcou karamelovou zmesou.
  • Všetko spolu dobre premiešame až sú všetky cereálie spolu zlepené.
  • Plech si vyložíme potravinovou fóliou a na plech nanesieme našú cereálnu zmes. Tú zarovnáme a jemne pritlačíme aby bol povrch hladký.
  • Potom nechať 2-3 hodiny v chlade tuhnúť.
  • Na záver, ostrým nožom pokrájame rezy na kocky prípadne polámať na malé kusky a servíruejme.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*