Skvelé nepečené rezy pre deti z cerálii, salka a karamelu

Ak hľadáte rýchly recept, ktorý bude zaručene chutiť deťom (ale aj vám) napríklad na detskú oslavu tak vyskúšajte tieto nepečené rezy. Pri výbere cereálii máte veľký výber, mne sa osvedčili najmä takéto guľky ale aj iný tvar funguje. Okrem toho, že chutia skvelo sú tiež veľmi trvácne, dobre uskladnené chutia aj po týždni skvelo a transport im takisto neublíži.

Suroviny:

  • 1 balenie – 450g cereálií (napríklad kakaovo-vanilkové guľky)
  • 5 PL kr. cukru
  • 2PL vody
  • 70g masla
  • 1 balenie salka
  • 100g slnečnicových alebo tekvicových vyšúpaných jadierok
  • 50g ovsených vločiek
  • 50g orechov posekaných na drobno

Postup:

  • Do hrnca si dáme cukor spolu s trochou vody a necháme zohrievať pomaly na ohni. Zmes nemiešme varechou ale len jemným krúžením hrnca.
  • Necháme variť až dostane cukor hnedastú farbu a zmení sa na karamel.
  • Akonáhle cukor skaramelizuje odstavíme hrniec z ohňa a pridámemaslo ako aj salko.
  • Zmes vrátime na oheň a necháme na nízskom ohni za stáleho miešania variť, až sa všetky položky spoja.
  • Cereálie vysypeme do vysokej nádoby, pridáme na drobno posekané oriešky, slnečnicové semiačka, vločky a premiešame. Potom cereálie polejeme ešte horúcou karamelovou zmesou.
  • Všetko spolu dobre premiešame až sú všetky cereálie spolu zlepené.
  • Plech si vyložíme potravinovou fóliou a na plech nanesieme našú cereálnu zmes. Tú zarovnáme a jemne pritlačíme aby bol povrch hladký.
  • Potom nechať 2-3 hodiny v chlade tuhnúť.
  • Na záver, ostrým nožom pokrájame rezy na kocky prípadne polámať na malé kusky a servíruejme.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *