Rýchla rajčinová omáčka salsa bez varenia

Salsa je typická mexická omáčka ktorú možno servírovať k mäsu, zelenine či použiť ako dip na čipsy tortily. Je nenáročná na prípravu a chutí skvelo či už čerstvo pripravená, alebo tiež zasterilizovaná a odložená do zásob. Štipľavosť omáčky si možno upraviť podľa vlastnej chuti, tradične je táto omáčka pikatná, ale keďže u nás jedia tiež deti tak ju pripravujú len mierne pikatnú.

Suroviny:

  • 1 kg paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 2 zelené chilli papričky
  • 2 červené papriky kápia
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 PL balsanica (alebo jablčného octu)
  • 1 čl údenej papriky (alebo rovnaké množstvo paprikového pyré)
  • Soľ, korenie

Postup:

  • Paradajky ošúpeme a pokrájame na osminky.
  • Takisto očistíme papriku, čili, cibuľu a pokrájame na väčšie kusy. Potom spolu vložíme do mixéra na sekanie. Pridáme roztlačený cesnak a potom necháme mixérom rozsekať na jemno.
  • Následne dáme zmes do misky a pridáme olej ako aj balsamico. Dochutíme ešte paprikou, soľou a čiernym korením a môžeme servŕovať.
  • Kdo chce salsu spraviť trvantlivou, naleje ju takto pripravenü do sterilizovaných pohárov a potom zavrieme víkom a necháme vo vrelej vode pohár 10 minúť variť. Potom už len necháme pomaly vychladnúť, najlepšie zamotané do uteráka.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*