Rýchla rajčinová omáčka salsa bez varenia

Salsa je typická mexická omáčka ktorú možno servírovať k mäsu, zelenine či použiť ako dip na čipsy tortily. Je nenáročná na prípravu a chutí skvelo či už čerstvo pripravená, alebo tiež zasterilizovaná a odložená do zásob. Štipľavosť omáčky si možno upraviť podľa vlastnej chuti, tradične je táto omáčka pikatná, ale keďže u nás jedia tiež deti tak ju pripravujú len mierne pikatnú.

Suroviny:

  • 1 kg paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 2 zelené chilli papričky
  • 2 červené papriky kápia
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 PL balsanica (alebo jablčného octu)
  • 1 čl údenej papriky (alebo rovnaké množstvo paprikového pyré)
  • Soľ, korenie

Postup:

  • Paradajky ošúpeme a pokrájame na osminky.
  • Takisto očistíme papriku, čili, cibuľu a pokrájame na väčšie kusy. Potom spolu vložíme do mixéra na sekanie. Pridáme roztlačený cesnak a potom necháme mixérom rozsekať na jemno.
  • Následne dáme zmes do misky a pridáme olej ako aj balsamico. Dochutíme ešte paprikou, soľou a čiernym korením a môžeme servŕovať.
  • Kdo chce salsu spraviť trvantlivou, naleje ju takto pripravenü do sterilizovaných pohárov a potom zavrieme víkom a necháme vo vrelej vode pohár 10 minúť variť. Potom už len necháme pomaly vychladnúť, najlepšie zamotané do uteráka.
  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *