V záhrade mám teraz absolútny prebytok černíc, tak som hľadala chutný spôsob ako ich využiť.
Suroviny:
- 3 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1 šálka roztopeného masla (150g)
- 1,5 šálky hladkej múky
- 100ml mlieka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie drtenej želatíne
- 2 šálky (ca.300g) čerstvých černíc
- Šťava z 1 citróna + 3 PL cukru
- 1 balenie jemného tvarohu (250g)

Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Maslo roztopíme a necháme ho vychladnúť. Pridáme k vajíčkam ako aj mlieko, prášok do pečiva a múku.
- Vypracujeme vláčne cesto a to nalejeme do vymastenej formy na pečenie, ja som použila plech s 33*25cm.
- Pečieme pri 160C po dobu 35 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
- Do hrnca dáme šťavu z citróna a vysypeme želatínu. Necháme 5min. nabopnať. Potom hrniec krátko umiestnime nad oheň a necháme pomaly za stáleho miešania zohrievať, až sa želatína zmení na tekutinu.
- Nahriať treba hrniec len krátko, želatína sa nesmie variť len nahriať.
- Medzitým si vo vysokej miske zmiešame tvaroh a sladkú smotanu spolu s cukrom.
- Za 1 lyžicu zmesi odoberieme a dáme k roztopenej želatíne. Dobre premiešame a potom vlejeme celú želatínovú zmes do salko-zmesy (vďaka tomuto kroku sa zabráni vytvoreniu hrčiek). Dôkladne premiešame.
- Za hrsť černíc rozmixujeme ponorným mixérom a potom prepasírujeme cez sítko. Pridáme k tvarohovej zmesi. Potom ho nanesieme na cesto a necháme stuhnúť.
- Zvyšné černice nanesieme na vrch zákusku.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]