Quiche sú tradičné francúzske koláče pre ktoré je typické chrumkavé tenké cesto, jemná plnka a zelenina podľa sezóny. Ja som sa rozhodla tentoraz pre rajčiny, ale takisto možno použiť aj iné ovocie. Množstvá sú na klasickú veľkosť formy, ja som mala menšiu formu preto som pripravovala len z 1/2 dávky.
Suroviny na cesto:
- 80g masla izbovej teploty
- 150g hl. múky
- 1 vajíčko
- 1čl soľ
Suroviny na plnku :
- 1 vajíčko
- 100g tvrdého strúhaného syru (napríklad gouda)
- 200ml kyslej smotany
- 250g jemného krémovitého syru (mascarpone)
- 6-8 cherry rajčín alebo menšći rajčín
- soľ, čierne korenie, bylinky (petržlen, pažítka)
Postup:
- Vajíčko vymiešame s maslom, múkou a soľou do nelepivého cesta. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1/2 hodinu v chlade tuhnúť.
- Potom cesto vyrolujeme medzi 2 papiermi na pečenie a cesto takto preložímme pomocou papiera na pečenie do vymastenej formy na pečenie (buď klasickej okrúhlej s priemerom 26cm/28cm alebo do obdĺžnikovej).
- Cesto pritlačíme na spod a obvod fomy a prebytočné cesto, ktoré ostane nad okrajom formy, odrežeme.
- Na plnku zmiešame vajíčka so soľou, čierným korením, kyslou smotanou, jemných krémovým syrom, bylinkami a tvrdým syrom.
- Potom plnku nalejeme na pripravené cesto.
- Rajčiny pokrájame na polku na tenko a vložiť do tekutej plnky. Priestory medzi cukinou môžeme vyplniť červenou cibuľou.
- Quiche necháme piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista.
- Pred krájaním necháme kompletne vychladnúť aby sa dala quiche ľahko vybrať z formy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.