Ako už názov prezradil je to veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie cukety a to do tohto šťavnatého chutného koláča plného čokoládovej chuti. Na meranie vám postačí hrnček s objemom 250ml.
Suroviny na cesto:
- 4 šálky postrúhanej cukety (2-3 väčšie cukety)
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1,5 šálky hladkej múky
- 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
- 1 balenie tmavej čokolády (100g)
- 2 PL jahodovej marmelády
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 1PL perníkového korenia
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Suroviny na čokoládovú polevu:
- 1/2 balenia šľahačkovej smotany (100ml)
- 1 balenie tmavej čokolády (100g)
- štipka soli

Postup:
- Cukinu si ošúpeme a postrúhame na hrubo.
- V hrnci nahrejeme maslo a pridáme doň čokoládu a marmeládu. Miešame až sa všetko roztopí a spojí, potom necháme vychladnúť.
- vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme vychladnutú maslovú zmes ako aj perníkové korenie, prášok do pečiva a soľ.
- Následne pridáme múku, kakao a cuketu a vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto najeleme do vymestenej formy alebo na vymastený plech (môj mal 30x30cm).
- Pečieme pri 160C po dobu ca. 45 minút. Potom necháme vychladnúť.
- V hrnci si nahrejeme šľahačkovú smotanu a pridáme posekanú čokoládu. Miešame až sa čokoláda rozpustí.
- Potom polevu nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Kdo chce môže povrch koláču ozdobiť napríklad lieskovými orechami.
Pozrite si tiež ďaľšie moje recepty pripravené z cukety
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
-
Špagetová tekvica – s feta syrom a špenátom

Poznáte špagetovú tekvicu? Tento rok som vyskúšala veľa nových odrôd tekvíc, ale najviac ma zaujala špagetová tekvica.
-
Ako pripraviť mliečnu ryžu – základný recept

Mliečnu ryžu si možno pripraviť ako dezert alebo aj ako hlavný pokrm. Túto pochúťku možno servírovať s čerstvým ovocím, kompótom, či roztopeným maslom a škoricou, vždy chutí výborne. Na čo treba pri príprave mliečnej ryži dbať?
-
Výborná sýta zeleninova polievka zo sušeného hrachu

Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma.

















