HomeHlavné jedlá Polievky Šošovicová polievka s podmaslím

Šošovicová polievka s podmaslím

Comments : 2 Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Táto polievka sa u nás traduje vždy na vianoce a už ako deti sme sa jej nevedeli dojesť. Jej hlavným tajomstvom je pridanie takzvaného podmaslia, je to obdoba zápražky, ktorá sa voľakedy používala na dochucovania jedál.

Potrebujete:

  • 250g zelenej šošovice
  • 2 l vody
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1/2 zeleru
  • 1 petržlen
  • soľ, čierne korenie, rasca, bobkový list
  • 3 PL masla
  • 3 PL hrubej múky
  • Petržlenová vňať

  1. Zelenú šošovicu namočíme na hodinu do vody. Potom ju prepláchneme a dáme do veľkého hrnca.
  2. Potom ošúpeme koreňovú zeleninu a pokrájame ich na drobno. Pridáme k šošovici a zaliať vodou tak, aby bola voda aspoň 3cm nad zeleninou.
  3. Polievku osolíme, okoreníme čiernym korením, rascou a bobkovým listom a varíme ca. hodinu do mäkka.
  4. Medzitým si pripravíme podmaslie. Na to roztopíme na nízkom ohni maslo až dostane zlatistu farbu, potom pridáme múku. Urobí sa hustejšia zápražka, ktorú krátko opekáme. Pridáme červenú sladkú papriku.
  5. Keď je zelenina mäkká, pridáme podmaslie a necháme spolu ešte raz prevrieť. Na záver pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.

2komentáre

2 thoughts

  • Anonym
    27 októbra, 2020 at 7:14 am

    ? Chválim

    • lydia.argilli
      27 októbra, 2020 at 10:53 am

      Ďakujem 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.