HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Zemiakové knedlíky v šampiňónovej omáčke

Zemiakové knedlíky v šampiňónovej omáčke

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Recepty zo zemiakov, Zvyškové recepty on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento pokrm je typický pre nemecký región. Tam sa pripravujú knedlíky v rôznych prevedeniach, ktoré sú buď podávané ako príloha alebo s plnohodnotou omáčkou ako hlavný pokrm. Kdo chce, môže pri omáčke šunku/slaninu vynechať a pripraviť tak bezmäsitý nenáročný sýty obed.

Na knedlíky potrebujte:

  • 1/2kg zemiakov/zwmiakovej kaše
  • 1 vajíčko
  • Soľ
  • 1pl masla
  • Zemiakový škrob (ca.50g)

Na omáčku potrebujete:

  • 2Pl masla
  • 2PL hl. múky
  • 30g šunky/slaniny
  • 6-8ks šampiňónov alebo iných drobných hríbikov
  • 100ml vývaru
  • 200ml sladkej šľahačkovej smotany
  • 1čl octu
  • soľ, čierne korenie, bylinky (petrženová vňať, pažítka)

Recept na knedlíky nájdete tu –https://recepis.sk/2018/10/11/dusene-hovadzie-maso-s-kyslou-kapustou-omackou-z-vyvaru-a-zemiakovymi-knedlikmi/

Postup:

  • Najskôr si podľa základného receptu pripravíme knedlíky a necháme tieto v osolenej vode variť ca. 15 minút.
  • Medzitým si pripravíme omáčku. Na to vo vysokej panvici roztopíme maslo, pridáme na drobno pokrájanú šunku/slaninu a na plátky pokrájané šampióny a krátko spolu popražíme až pokiaľ šunka aj šampiňóny dostanú zlatistú farbu.
  • Posypeme múkou a odoberieme z ohňa. Zalejem vývarom a dobre rozmiešame aby zanikli prípadné hrudky. Prilejeme smotanu.
  • Potom vrátime na oheň a za stáleho miešania zohrejeme až sa omáčka pekne zahustí.
  • Na záver dochutíme octom a pridáme na drobno posekané bylinky.
  • Pri servírovaní polejeme knedlíky výdatne omáčkou, tak aby v nej doslova plávali.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial