22 decembra, 2019
Lahodná kôprová omáčka

Táto výborná omáčka sa hodí k pečenému alebo dusenému mäsu. Skvelo chutí ale aj bez mäsa s čerstvou kysnutou knedľou
Postup:
- Vo vysokom hrnci krátko opražíme za 2 kopcovité lyžice hladkej múky spolu s 2pl masla a pár kvapkami oleja.
- Keď sa maslo s múkou pekne spojí, zalejeme 250ml hovädzieho vývaru a miešame mimo ohňa až zaniknú hrudky.
- Potom prilejeme 250ml mlieka a 150 sladkej smotany na varenie a dochutíme soľou.
- Vrátime na oheň a za častého miešania necháme zovrieť.
- Medzitým očistíme kôpor a odstránime stonky. Zvyšok dobre nožom pokrájame na drobno a potom pridáme k omáčke. Krátko spolu povaríme.
- Na záver dochutíme omáčku 1-2pl octu, 1čl cukru, soľou a ja osobne pridávam pre lepšiu chuť aj za 1čl horčice.
Recept na kysnutú knedľu ako od babičky nájdete tu- https://recepis.sk/2019/03/17/zakladne-cesto-na-parenu-knedlu/
Please follow and like us: