Jednoduchá krupicová zeleninová polievka

Táto polievka má krásnu maslovú chuť aj arómu obohatenú o zeleninu podľa chuti. Ja osobne mám rada kombináciu hrášku a zemiaku, ale možno ju samozrejme pripraviť aj s inou zeleninou podľa chuti.

Potrebujete:

  • 1 šálka krupice (200ml)
  • 2PL masla
  • 2 šálky zeleniny
  • 1,5 l vody/vývaru
  • soľ, čierne korenie, kmín
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Do hrnca dáme krupicu a maslo a spolu ich miešame ca. 2-3 min. pokiaľ je maslo kompletne roztopené a krupice začne voňať.
  • Zalejem vodou/vývarom a dobre premiešame. Pridáme na drobno pokrájanú zeleninu. Možno tiež použiť mrazenú zeleninu.
  • Osolíme, okoreníme korením a kmínom a necháme zovrieť.
  • Potom na najnižšom ohni varíme do zmäknutia zeleniny. Pri hrášku a zemiakoch je to ca. 15 minút.
  • Na záver pridáme na drobno pokrájanú petžlenovú vňať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*