HomePecieme Čokoládová torta s malinami

Čokoládová torta s malinami

Comments : 5 Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Rýchla torta, ktorá poteší všetkých milovníkov čokolády. Pekne nadýchaný, jemný čokoládový korpus, k tomu čokoládová plnka spolu s mierne kyslým ovocím, tomu málokto odolá.

Na korpus:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 30g kakaového prášku
  • 40g (1 balenie) kakaového pudingu (prášok)
  • 130g hl. múky
  • Štipka soli
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na čokoládovú plnku:

  • 300ml studeného mlieka
  • 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3-5Pl pr. Cukru

okrem toho:

  • Jahodová marmeláda
  • Drobné ovocie (maliny, čučoriedky)

Postup:

  • Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Nato vyšľaháme najskôr osobitne bielky so štipkou soli a odložíme ich stranou.
  • Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Prilejeme vodu.
  • Následne pridáme suché položky cesta- múku, prášok do pečiva, škrob a kakao. Na záver primiešame jemnými pohybmi vyšľahané bielka.
  • Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 180C ca 35min.
  • Potom necháme vychladnúť a rozrežeme na polovičku. Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč.
  • V studenom mliekom vyšľaháme pudingy miešané za studena, práškový cukor a stužovač do tuhej zmesi. Pridáme jemný krémovitý syr a premiešame.
  • Spodnú piškótu natrieme jahodovou marmeládou. Potom 2/3 zmesi nanesieme na spodnú časť korpusu a položíme naň vrchnú časť.
  • Na vrchnú piškótu natrieme zvyšok plnky a ozdobíme čerstvým ovocím.
  • Pred servírovaním necháme hodinu stáť v chlade.
Please follow and like us:

5komentárov

5 thoughts

  • Amália
    6 júla, 2020 at 10:10 am

    Dobrý deň, Vaša torta a recept vyzerajú skvele, mohla by som sa ešte prosím opýtať v akej veľkej forme to pečiete? Ďakujem krásne za odpoveď.

    • lydia.argilli
      6 júla, 2020 at 10:07 pm

      Ahoj, ďakujem za milé slová. Bežne pečiem vo forme s priemerom 24 alebo 26cm.

      • Amália
        1 augusta, 2020 at 9:46 pm

        Ďakujem krásne:)

  • Naan
    7 júla, 2020 at 11:13 am

    Veľmi by som privítala, keby bol recept doplnený množstvom oleja a vody.Myslím, že mladé kuchárky si netrúfnu dať tieto ingrediencie od oka.

    • lydia.argilli
      8 júla, 2020 at 12:20 am

      Dakujem za pripomienku, uz je to upravene. Prajem pekny den!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial