Chutbé rýchle jedlo, ktoré mimoriadne chutí deťom. Či už s cestovinami, zemiakmi alebo knedľou, vždy veľká dobrota.
Postup:
- 400g morčacieho mletého mäsa zmiešame s 1 vajíčkom, soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a 1 malou šálkou strúhanky.
- Dobre premiešame a vytvarujeme malé guľky.
- Tie opekáme na oleji zo všetkých strán do zlatista. Potom vyberieme a dáme na tanier.
- Do toho istého hrnca dáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno ako aj 1pl hladkej múky a krátko opražíme. Zalejeme 150ml vody/vývaru a mimo ohňa dobre rozmiešame aby zanikli prípadne hrudky.
- Vrátime na oheň, pridáme 300ml rajčinovej šťavy a 150ml šľahačkovej smotany. Za miešania zohrievame.
- Ochutíme omáčku soľou, sušeným tymiánom a troškou cukru.
- Keď omáčka zovrie, vložíme guľky a ešte necháme spolu 5-10min. na miernom ohni variť.