Bulgurová polievka

Krásne sýta polievka, ktorá s pečivom môže byť servírovaná ako hlavný pokrm.

Postup:

  • 1 cibuľu pokrájame na drobno a necháme na oleji opekať do zlata.
  • K cibuli pridáme 1 konzervu lúpaných rajčín alebo 300ml rajčinového pretlaku a necháme zovrieť. Potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • Pridáme 1l vody/vývaru ako aj za hrsť bulguru (kdo chce môže tiež pridať za 1PL červenej šošovice). Dochutíme soľou, 1čl cukru, čiernym korením, sušeným čili, kmínom a necháme najskôr za občastného miešania variť 20min.
  • Na 1 PL masla opečieme krátko 1PL sušeného tyminánu a 1 rotlačený strúčik cesnaku a 1/2čl sladkej červenej papriky. Zmes dáme do polievky a premiešame.
  • Servírujeme s čerstvým pečivom, prípadne s postrúhaným syrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.