Zemiakový guláš s mäsovými guľkami

Hovädzie mleté mäso sa dá okrem fašíriek použiť aj do tohto chutného jedla podobnému gulášu. Jeho príprava trvá pol hodinu a chuťovo nezaostáva za klasickým gulášom.

Postup:

  • 250g hovadzieho mletého mäsa zmiešať s 1 žĺtkom, soľou, čierným korením a 3 PL strúhanky a vytvarovať malé guľky. Tie opiecť vo väčšom hrnci na oleji do zlatista a potom vybrať na tanier a odložiť stranou.
  • Cibuľu pokrájať na väčšie kusy, a opiecť do sklovita. Pridať 2PL paprikového a 3PL rajčinového pyré (kdo nemá doma paprikové pyré nahradí 1 PL sladkej červenej papriky). Spolu ešte 1-2min. popražiť.
  • Potom zaliať 1L vody, pridať ešte 500g ošúpaných zemiakov pokrájaných na drobno a za 1PL gulášového korenia a soľ. Nechať variť 20min.
  • Keď sú zemiaky mäkké, pridať naspäť mäsové guľky ako aj 2 rajčiny pokrájané na mesiačiky a nechať ešte 5min spolu povariť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*