Jogurtová nátierka z grilovaných paprík

Túto výbornú nátierku vždy pripravujem keď sa u nás griluje. Väčšinou si ugrilujem aj popri 3-4 papriky a buď odložím na ďaľší deň ako nátierku alebo rozriedim tekutejším jogurtom a máme z toho dip ku grilovanému mäsku. Je to každopádne pochúťka.

Postup:

  • Na to 4-5 paprík (jedno akej farby či druhu- môžu byť aj baranie rohy keď má niekdo rád štipľavé) najskôr nechať na grili za obrazania tak dlho piecť až ostane ich šupka čierna.
  • Ešte horúce dať potom dio igelitového sáčku a nechať ich v ňom mierne vychladnúť. Potom pomocou kuchynskej utierky čiernu šupku ošúpať a jadierka vybrať.
  • Zvyšok papriky pokrájať na tenkú plátky a dobre osoliť. Pridať k ním 250g bielého jogurtu (kdo chce ako nátierku zvolí hustý, napr. grécky jogurt, kdo ako dip môže použiť aj klasický biely jogurt, ktorý je redší).
  • Na záver dochutiť čierným korením, sušeným čili a za 1čl sušeného cesnaku.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*