Fantastické nadýchané malé tekvičky, ktoré nielen majú tvar tekvice a ich farbu ale aj v ich ceste sa nachádza tekvica. V kombinácii s nutellou skvelá pochúťka, ktorú ocenia najmä deti.
Suroviny (na ca. 15ks):
- ca. 700g hl. múky
- 1/2 čerstvých kvasníc
- 70g kr. cukru
- 3 PL masla
- 150g tekvice (hokkaido alebo maslová tekvica)
- 1 čl kurkumy
- štipka soli
- 100ml mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2čl sušeného zázvoru
- 1/2čl škorice
- 1 vanilkový cukor
- nutella (na plnenie ca. 10PL)
- 1 vajíčko na pomazanie
- celé kusy škorice (na ozdobu)
- potravinový špagát na viazanie
Postup:
- Začneme prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1lyžicou cukru, dobre premiešame a necháme postáť 10 minút, až sa vytvorí kvások.
- Medzitým si ošúpeme tekvicu a pokrájame ju na drobné kúsky. Pridáme 2-3 lyžice vody, 50g cukru, vanilkový cukor, škoricu, zázvor a necháme spolu ca. 5-10 minút variť. Potom roztlačíme na kašu a necháme vychladnúť.
- Mlieko si rozmiešame so zvyšným cukrom a kukurmou.
- Do misky na miesenie si dáme múku, soľ, maslo izbovej teploty, dochuté mlieko a kvások.
- Následne pridáme vychladnú tekvicu a začneme miesiť. Miesime aspoň 10 minút, aby sa z cesta uvolnil lepok a vytvorilo tak elastické cesto. Ak bude cesto moc lepivé, pridáme ešte trochu múky, ak moc suché, tak trochu vody.
- Takto pripravené cesto necháme zakryté pol hodinu kysnúť.
- Potom cesto rozdelíme na 15 rovnako veľkých dielov a každý najskôr trochu vyvaľkáme a vložíme do stredu za 1 čl Nutelli. Potom okraje ceste zatvoríme a vytvroíme guľku.
- Následne si na každú tekvicu z potravinového špagátu nastriháme 4ks dlhé asi 15cm. Tieto položíme na pracovnú pluchu, do stredu vložíme našu guľku z cesta a špagáty smerom k stredu zviažeme. Tak sa vytvorí tvarh tekvice.
- Prebytočný špagát môžeme odstrihnúť. Potom tekvičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich prikyté ešte 15 minút oddychovať. Medzitým si predhrejeme rúru na 180C.
- Vajíčko rozbijeme do misky a roztrepeme ho. Pomažeme ním povrch tekvičiek.
- Tekvičky pečieme po dobu 20-25 minút do zlatista.
- Potom ich necháme vychladnúť a následne opatrneme odstránime potravinový špagát.
- Kdo chce môže stred tekvičiek ozdobiť kúskami celej škorice.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.