Cuketový nákyp so syrom

Cuketový nákyp so syrom

Kdo pestuje cuketu v záhradke vie, že keď jej začne sezóna tak rastú tak rýchlo, že človek ani nestíha jesť. Časť cukety rada zaváram, aby som mala z nej úžitok aj po zvyšku roka, časť sa ale snažím spracovať hneď. Tento nákyp je rýchlo hotový a je to jednoduchý recept z jedného plechu.

Suroviny:

  • 2-3 väčšie cukety
  • 1 cibuľa
  • 4 vajíčka
  • 200g tvrdého syra
  • 30g syru parmezán
  • 4-5 strúčiky cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 šálka (200ml) hrubej múky
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • soľ, čierne korenie, sušené čili, sušené oregáno, čerstvá petržlenová vňať
  • 2pl masla na potretie

Postup:

  • Cuketu (zelenú alebo aj žltú) pokrájame aj so šupkou na hrubo. Ak je cuketa už staršia a má v sebe semiačka, tak tieto najskôr vyberieme a potom postrúhame.
  • Dáme do misky, výdatne posypeme soľou (1-2PL) a rukami dobre premiešame. Necháme stáť 15 minút aby sa cukina vypotila. Potom ju dáme do sítka a vytlačíme všetku prebytočnú tekutinu.
  • Takto pripravenú cuketu dáme do misky, pridáme postrúhaný tvrdý syr a parmezán ako aj vajíčka, na jemno posekanú jarnú cibuľku, roztlačené cesnakové strúčiky a premiešame. Kdo chce môže tiež pridať červenú papriku pokrájanú na drobno.
  • Pridáme múku a prášok do pečiva. Potom dochutíme soľou (ak treba ešte nakoľko sme cukinu už na začiatku solili), čiernym korením, čili, oregánom a na jemno posekanou petržlenovou vňaťou.
  • Vylejeme na vymastený vysoký plech a dáme pri 180C piecť.
  • Po ca. 25 minútach vyberieme z trúby a povrch pomažeme maslom. Kdo chce môže tiež povrch ozdobiť pár kúskami na plátky pokrájanej cukety či rajčinami alebo tyminánom.
  • Opäť vrátime do trúby a pečieme ešte ďaľších 15-20 minút do zlatista.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*