skvelá punčová torta_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Punčová torta

Punčové rezy majú u nás vždy veľký úspech. Už len ich farba je pre deti absolútnym highlightom a ja zas oceňujem ich výbornú trvanlivosť, dokonca aj pri vysokých teplotách. Tak vznikla aj táto obmena rezov vo forme torty. Torta pracujem len s arómami, žiaden alkohol v nej nieje a je tak vhodná aj pre deti.

Na cesto potrebujete:

  • 6ks vajíčka
  • 200g kr. Cukru
  • 220g hl. Múky
  • 80g Kukuričného škrobu (alebo 2 balenia vanilkového pudingového prášku)
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 150ml vody
  • 100ml oleja
  • 1čl červeného potravinového farbiva

Na sirup potrebujete:

  • 200ml vody
  • 1 rumovú esenciu
  • 5pl kr cukru
  • 1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu

Na polevu potrebujete:

  • 150g pr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna
  • Pár kvapiek červeného potravinového farbiva
  • 1 rumovú esenciu

Okrem toho:

  • 200ml jahodová marmeláda

Postup:

  • Najskôr si pripravíme cesto. Na to bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s vodou a cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor a olej a ďalej šľaháme. Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • 1/3 cesta prelejeme do inej nádoby a do nej pridáme tiež potravinové farbivo. Premiešame až vznikne ružové cesto.
  • Svetlé cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhiatej rúre ca. 40 minút do zlatista.
  • Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovičku aby nám vznikli 2 tenké pláty vo veľkosti plechu.
  • Následne si dáme do tortovej formy piecť ružové cesto. Opäť upečieme a necháme vychladnúť. Toto cesto neprekrajujeme, ale ho necháme v celku.
  • Spodný plát bieleho cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho ružové cesto.
  • Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
  • Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche ružového cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
  • Ružové cesto pomažeme zvyšnou marmeládou a položíme naňho druhý plát bieleho cesta.
  • Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok.
  • Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s farbivom a esenciou. Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


2 komentáre

  1. Dobrý deň,

    akú veľkosť tortovej formy ste použili?

    Vďaka za odpoveď.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*