Punčové rezy majú u nás vždy veľký úspech. Už len ich farba je pre deti absolútnym highlightom a ja zas oceňujem ich výbornú trvanlivosť, dokonca aj pri vysokých teplotách. Tak vznikla aj táto obmena rezov vo forme torty. Torta pracujem len s arómami, žiaden alkohol v nej nieje a je tak vhodná aj pre deti.
Na cesto potrebujete:
- 6ks vajíčka
- 200g kr. Cukru
- 220g hl. Múky
- 80g Kukuričného škrobu (alebo 2 balenia vanilkového pudingového prášku)
- ½ balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 150ml vody
- 100ml oleja
- 1čl červeného potravinového farbiva
Na sirup potrebujete:
- 200ml vody
- 1 rumovú esenciu
- 5pl kr cukru
- 1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu
Na polevu potrebujete:
- 150g pr. cukru
- šťava z 1/2 citróna
- Pár kvapiek červeného potravinového farbiva
- 1 rumovú esenciu
Okrem toho:
- 200ml jahodová marmeláda
Postup:
- Najskôr si pripravíme cesto. Na to bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s vodou a cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor a olej a ďalej šľaháme. Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob a vypracujeme hladké cesto.
- Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
- 1/3 cesta prelejeme do inej nádoby a do nej pridáme tiež potravinové farbivo. Premiešame až vznikne ružové cesto.
- Svetlé cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhiatej rúre ca. 40 minút do zlatista.
- Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovičku aby nám vznikli 2 tenké pláty vo veľkosti plechu.
- Následne si dáme do tortovej formy piecť ružové cesto. Opäť upečieme a necháme vychladnúť. Toto cesto neprekrajujeme, ale ho necháme v celku.
- Spodný plát bieleho cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho ružové cesto.
- Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
- Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche ružového cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
- Ružové cesto pomažeme zvyšnou marmeládou a položíme naňho druhý plát bieleho cesta.
- Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok.
- Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s farbivom a esenciou. Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Dobrý deň,
akú veľkosť tortovej formy ste použili?
Vďaka za odpoveď.
Dobrý deň, forma mala 24cm