skvelá punčová torta_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Punčová torta

Punčové rezy majú u nás vždy veľký úspech. Už len ich farba je pre deti absolútnym highlightom a ja zas oceňujem ich výbornú trvanlivosť, dokonca aj pri vysokých teplotách. Tak vznikla aj táto obmena rezov vo forme torty. Torta pracujem len s arómami, žiaden alkohol v nej nieje a je tak vhodná aj pre deti.

Na cesto potrebujete:

  • 6ks vajíčka
  • 200g kr. Cukru
  • 220g hl. Múky
  • 80g Kukuričného škrobu (alebo 2 balenia vanilkového pudingového prášku)
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 150ml vody
  • 100ml oleja
  • 1čl červeného potravinového farbiva

Na sirup potrebujete:

  • 200ml vody
  • 1 rumovú esenciu
  • 5pl kr cukru
  • 1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu

Na polevu potrebujete:

  • 150g pr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna
  • Pár kvapiek červeného potravinového farbiva
  • 1 rumovú esenciu

Okrem toho:

  • 200ml jahodová marmeláda

Postup:

  • Najskôr si pripravíme cesto. Na to bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s vodou a cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor a olej a ďalej šľaháme. Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, múku a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh. Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť.
  • 1/3 cesta prelejeme do inej nádoby a do nej pridáme tiež potravinové farbivo. Premiešame až vznikne ružové cesto.
  • Svetlé cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhiatej rúre ca. 40 minút do zlatista.
  • Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovičku aby nám vznikli 2 tenké pláty vo veľkosti plechu.
  • Následne si dáme do tortovej formy piecť ružové cesto. Opäť upečieme a necháme vychladnúť. Toto cesto neprekrajujeme, ale ho necháme v celku.
  • Spodný plát bieleho cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho ružové cesto.
  • Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
  • Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche ružového cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
  • Ružové cesto pomažeme zvyšnou marmeládou a položíme naňho druhý plát bieleho cesta.
  • Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok.
  • Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s farbivom a esenciou. Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


2 komentáre

  1. Dobrý deň,

    akú veľkosť tortovej formy ste použili?

    Vďaka za odpoveď.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*