Krúpy rada využívam v kuchyni, či už ako prílohu, do polievok alebo aj ako v tomto prípadne ako hlavný pokrm. Sú dobrým zdrojom vlákniny a jednoduché na prípravu.
Potrebujete:
- 2 kuracie krídielka alebo 1 kuracie stehno
- 1 šálka krúp
- 2,5 šálky vody
- soľ, čierne korenie
- 2PL masla
Postup:
- Vodu dáme do hrnca spolu s kuracím mäsom, soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a variť 15 minút.
- Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť a oberieme mäso z kostí.
- Medzitým do vývaru, ktorý ostal z mäsa umyté krúpy a na miernom ohni ich v prikrytom hrnci varíme ca. 35 minút do mäkka.
- Keď sú krúpy mäkké, pridáme kuracie mäso a maslo na zjemnenie a premiešame. Ešte teplé servírujeme.