Ďaľšia polievka z mojích detských spomienok. Výhoda je, že na rozdiel od iných strukovinových mliečných polievok, netreba šošovicu predmáčať a tak je celková príprava veľmi rýchla.
Suroviny:
- 1 šálka hnedej šošovice
- 1,5L vody/vývaru
- 1 bobkový list
- 2 cesnakové strúčiky
- 100ml sladkej smotany + 100ml mlieka
- 1PL zemiakového škrobu
- Soľ, čierne korenie (ocot)
Postup:
- Do vysokého hrnca dáme umytú šošovicu, vodu/vývar. bobkový list, soľ a čierne korenie a privedieme k varu. Necháme variť ca. 30 minút do zmäkknutia šošovice.
- Prilejeme sladkú smotanu a mlieko. V trochu studenej vody zmiešame zemiakový škrob a prilejeme ho polievky. Premiešame a necháme zovrieť.
- Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a podľa chuti trochou octu. Ideálnou prílohou je na tvrdo uvarené vajíčko.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.