Cez týždeň dobre padnú rýchle recepty, ktorých príprava aj po celom dni na nohách nezaberie veľa času či energie. Takýmto receptom sú aj tieto špagety, ktoré chutia aj mojím deťom, ktoré inak veľmi rybu neobľubujú.
Postup:
- Do veľkého hrnca dáme osolenú vodu zohriať. Keď voda zovrie, pridáme špagety a na nízkom ohni ich necháme 10 minút variť.
- Medzitým v nahriatej panvici opečieme lososa (ca 300g filé), ktorého sme dochutili soľou a čiernym korenim. Pečieme ca. 5 minút z každej strany.
- Za šálku mrazeného hrášku zalejeme horúcou vodou a necháme 5 minút stáť. Potom zlejeme z tekutiny.
- V inej panvici nahrejeme za 2Pl hladkej múky a 2Pl masla. Pridáme za 1 naberačku vody z cestovín a mimo ohňa dobre rozmiešame aby zanikli hrudky.
- Vrátime na oheň a prilejeme za šálku mlieka. Takisto pridáme za 1/2, šálky strúhaného parmezánu a necháme krátko za miešania spolu variť. Podľa chuti dosolíme a dochutíme čiernym korením. Solime opatrne, lebo parmezán je slaný.
- Na záver zlejeme špagety z vody, pridáme k omáčke ako aj hrášok a losos, ktorý sme roztrhali na menšie kúsky.
- Už len posypeme čerstvo pokrájanou pažítkou a servírujeme.