Rýchle krémovité kuracie prsia na hrášku

Tieto kuracie prsia sú krásne šťavnaté a plné aróm. Krémovitá omáčka, v ktorej sa prsia varia je výborná napríklad k ryži či bulguru.

Postup:

  • 1/2kg kuracích pŕs umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky.
  • Panvicu nahreje a pridáme olej. Prsia osolíme, okoreníme čiernym korením a grilovacim korením a necháme opekať zo všetkých strán do zlatista.
  • Ku konci pečenia pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno. Potom posypeme prsia 2PL hl. múky, ešte krátko opražíme a zalejeme 200ml vody/vývaru.
  • Prikryté necháme dusiť 10min. Potom pridáme za šálku hrášku (čerstvého alebo mrazeného, môže byť tiež zaváraný) a necháme ešte 2min. variť.
  • Na záver prilejeme 100ml sladkej smotany. Dochutíme 1čl octu, prípadne ešte dosolíme.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*