Táto torta je pekne vysoká nakoľko pozostáva z viacerých vrstiev. Chutný nedeľný desert po slávnostnom obede, ktorý si možno pripraviť už deň vopred.
Potrebujete:
Na cesto:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 150g hl. múky
- 50g. kukuričného škrobu
- ½ balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 100ml vody
- 100ml oleja
Tvarohová vrstva
- 500g jemného tvarohu
- 250g kyslá smotana
- 100g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie drtenej želatíny
Okrem toho:
- 250ml vody
- 3PL cukru
- 1 červené tortové želé
- Jahodová marmeláda
- piškóty
Postup:
- Najskôr si pripravíme piškótové cesto podľa základného receptu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
- Cesto najlejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme ca.40min. pri 160C do zlatista. Potom necháme korpus dobre vychladnúť.
- Následne prekrojíme korpus na polku a umiestníme okolo spodnej časti cukrárenský kruh. Korpus následne výdatne pomažeme jahodovou marmeládou.
- Na marmeládovú vrstvu rozmiestnime rovnomerne piškóty.
- Tvaroh premiešame s kyslou smotanou, práškovým cukrom ako aj vanilkovým cukrom. Do hrnca s 3PL vody nasypeme drtenú želatínu a necháme ju 2 min. stáť. Potom hrniec jemne nahrejeme (želatína nesmie byť vrelá len horúca aby sa rozpustila) a dobre miešame až sa celkom rozpustí.
- Do rozpustenej želatíny pridáme za 1PL smotanovej plnky, rozmiešame a keď sa všetko spolu spojí primiešame k zvyšnej smotanovej zmesi. Opäť dobre premiešame aby sa želatína rovnomerne rozmiestnila. Potom plnku nalejeme na korpus.
- Na vrch plnky umiestníme druhú časť korpusu a jemne pritlačíme. Opäť korpus pomažeme jahodovou marmeládou.
- 250ml vody zohrejeme s cukrom a keď voda začne vrieť, pridáme červené torové želé a miešame pokiaľ sa zmes zahustí. Necháme 5min. vychladnúť a potom nalejeme na vrchnú piškótu.
- Tortu necháme najlepšie na noc stuhnúť, minimálne však na 4 hodiny. Pred servírovaním ozdobíme ovocím.
- 250ml vody zohriať s cukrom a pridať červenú želatínu. Miešať pokiaľ sa rozpustí a potom naliať na jahody.
- Tortu nechať najlepšie na noc stuhnúť, minimálne 4 hodiny.