Nedeľná torta s tvarohom

Táto torta je pekne vysoká nakoľko pozostáva z viacerých vrstiev. Chutný nedeľný desert po slávnostnom obede, ktorý si možno pripraviť už deň vopred.

Potrebujete:

Na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 150g hl. múky
  • 50g. kukuričného škrobu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Tvarohová vrstva

  • 500g jemného tvarohu
  • 250g kyslá smotana
  • 100g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny

Okrem toho:

  • 250ml vody
  • 3PL cukru
  • 1 červené tortové želé
  • Jahodová marmeláda
  • piškóty

Postup:

  • Najskôr si pripravíme piškótové cesto podľa základného receptu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
  • Cesto najlejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme ca.40min. pri 160C do zlatista. Potom necháme korpus dobre vychladnúť.
  • Následne prekrojíme korpus na polku a umiestníme okolo spodnej časti cukrárenský kruh. Korpus následne výdatne pomažeme jahodovou marmeládou.
  • Na marmeládovú vrstvu rozmiestnime rovnomerne piškóty.
  • Tvaroh premiešame s kyslou smotanou, práškovým cukrom ako aj vanilkovým cukrom. Do hrnca s 3PL vody nasypeme drtenú želatínu a necháme ju 2 min. stáť. Potom hrniec jemne nahrejeme (želatína nesmie byť vrelá len horúca aby sa rozpustila) a dobre miešame až sa celkom rozpustí.
  • Do rozpustenej želatíny pridáme za 1PL smotanovej plnky, rozmiešame a keď sa všetko spolu spojí primiešame k zvyšnej smotanovej zmesi. Opäť dobre premiešame aby sa želatína rovnomerne rozmiestnila. Potom plnku nalejeme na korpus.
  • Na vrch plnky umiestníme druhú časť korpusu a jemne pritlačíme. Opäť korpus pomažeme jahodovou marmeládou.
  • 250ml vody zohrejeme s cukrom a keď voda začne vrieť, pridáme červené torové želé a miešame pokiaľ sa zmes zahustí. Necháme 5min. vychladnúť a potom nalejeme na vrchnú piškótu.
  • Tortu necháme najlepšie na noc stuhnúť, minimálne však na 4 hodiny. Pred servírovaním ozdobíme ovocím.
  • 250ml vody zohriať s cukrom a pridať červenú želatínu. Miešať pokiaľ sa rozpustí a potom naliať na jahody.
  • Tortu nechať najlepšie na noc stuhnúť, minimálne 4 hodiny.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*