Orechová torta s broskyňami

Vo veľa krajinách sveta sa pri tortách používa korpus, ktorý je podobný maslovému cestu, teda nie klasická piškóta ako ju poznáme v našom regióne. Mne osobne tieto maslové piškóty veľmi chutia, majú krásnu maslovú arómu a sú veľmi nenáročné a takisto univerzálne použiteľné.

Potrebujete:

  • 125g roztopeného masla
  • 150g kr. cukru
  • štipka soli
  • 3 vajíčka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (40g)
  • 160 g hl. múky
  • ½ balenie prášku do pečiva
  • 30 g mletých orechov

Okrem toho:

  • 50g tmavej čokolády
  • 1 dóza zaváraných broskýň (aj so šťavou)
  • 250ml vody
  • 100g čučoriedok
  • 2 balenia tortového želé (bez farby)

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
  • Pridáme roztopené a vychladnuté maslo.
  • Potom pridáme pudingový prášok, orechy, múku, prášok do pečiva a vypracujeme cesto. Pozor, toto cesto je tuhšie (menej tekuté) ako klasické piškótové.
  • Cesto nanesieme do vymastenej tortovej formy (priemer 22/24cm) a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme pri 160°C v predhriatej rúre ca. 30min. Potom necháme korpus vychladnúť a okolo umiestnime cukrárensku obruč.
  • Čokoládu roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke a nanesieme na korpus. Necháme vychladnúť.
  • Medzitým zlejeme zavárané broskyne zo šťavy a pokrájame na plátky. Tie rozložíme na stuhnutú čokoládu a medzipriestory vyplníme čučoriedkami.
  • K šťave z broskýň pridáme vodu a zohrejeme. Prisypeme želé a miešame až za roztopí a zmes zahustí.
  • Zmes necháme 5min. vychladnúť a potom pomocou naberačky nanesieme na ovocie.
  • Tortu pred nakrojenim necháme aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*